Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumt skämt vid Skrattabborrtjärn

Annons

När fiskepoliserna kom fram till Skrattabborrtjärn vid Untorpsvägen på sin sedvanliga inspektionsrunda i lördags, fann de att någon roat sig med att sätta upp en skylt med en text som meddelade att tjärnen rotenonbehandlats och att det därför rådde fiskeförbud.

- Allmänheten ska inte bry sig om ifall några nya sådana skyltar kommer upp. Man får inga tillstånd för rotenonbehandling längre, säger Ronnie Persson, Orsa fiskevårdsområde och en av de två fiskepoliser som upptäckte tilltaget i helgen.

Skylten med "fiskeförbudet" som satts upp ovanför fiskevårdsområdets egen information, innebar kanske att hågade fiskare skrämdes bort. I alla fall syntes ingen fiskare alls till vid tjärnen vid fiskepolisernas besök.

Skrattabborrtjärnen är en så kallad avlastningstjärn, där fiskevårdsområdesföreningen planterat in öring och röding för att avlasta andra tjärnar.

- Vanligt fiskekort gäller vid tjärnen, säger Persson till alla som kanske blev osäkra efter att ha läst den falska informationen.

Fotnot. Rotenon är ett gift som kommer från vissa tropiska ärtväxter. Det dödar fisk och insekter genom att syreupptagningen blockeras.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons