Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumhetens privilegier

Annons

(del 1)

För länge sedan hörde jag en dialog mellan två humorister som sade att "det sägs ju att halva jordens befolkning är här för att hjälpa och stödja den andra halvan av befolkningen", men frågade de; "varför är då den andra halvan här?"

Frågan är berättigad, men det här var innan välfärden tagit död på alla humorister och före ungdomens anti-intelligensrevolution i slutet av 1960-talet och på den tiden när radion skulle sprida kunskap och kultur!

Nu har tv-tittarna fått uppleva en "hårdrocksnatt" på bästa sändningstid från kvällen till morgonen därpå i Sveriges kulturbärande statliga SVT 1 och det måste vara ett absolut bottenskrap av svensk kultur.

Nu har det sänts så mycket fotboll, idrott och rock-shower så det finns inte pengar till annat än pratshower och artistintervjuer kvar och dem kan vi vara utan, för det finns snart inga se- och hörvärda artister kvar, allt offras på kommers-ialismens altare.

Till och med allsången på Skansen har blivit rockshow.

Massmedia och journalistgardet backar upp alla kulturdödande verksamheter och tvingar till och med regeringen att uppföra sig löjligt, som i fallet med terroristynglet som amerikanarna hittade i Afghanistan.

Amerikanarna satte honom på uppfostringsanstalt på Guantanamo-basen, där man förvarar verkliga och presumtiva terrorister, men uppfostran misslyckades så de släppte honom och han är den enda svenska civilperson som man kostat på hemtransport med regeringens eget flygplan och till en kostnad på en halv miljon!

Arne Jansson

Mer läsning

Annons