Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla elräkningar från Fortum

Annons

Omkring 7 000 elabonnenter i Älvdalen och delar av Orsa kommuner har den senaste tiden fått en extra elräkning.

- Det är någon som gjort fel och skrivit ut räkningen två gånger och skickat ut till kunderna, säger vd Mats Leijon hos Fortum i Mora.

Mats berättar att den andra räkningen inte ska betalas utan bara kan kastas i pappersinsamlingen.

- Om den extra räkningen betalas av misstag kommer pengarna att återbetalas så fort de kommer in, säger Mats Leijon, som också förklarar att de som betalar elräkningarna via autogiro inte behöver bekymra sig alls.

- Räkningen kommer inte att dras två gånger via autogiro, det är bara brevet som gått ut, ingen order om att dra räkningen från kundens konto två gånger.

- Det är beklagligt att sådant här händer, men någon har tryckt på en dataknapp en gång för mycket.

Vasaloppet fulltecknat

- Vi sätter stopp nu för att kunna säkra servicen och logistiken under tävlingen, förklarar Vasaloppets generalsekreterare Rolf Hammar.

Snösvängen för att klara årets Vasalopp kostade tolv miljoner kronor. En utgift som grävde ett stort hål i kassan. Vasaloppet fick mycket beröm för att tävlingarna kunde genomföras och intresset för nästa års tävlingar är stort.

Förra året var Vasaloppet fulltecknat den 10 maj, nu har det skett redan den 3 maj. Intresset för alla sju tävlingarna under Vasaloppsveckan är stort, totalt har 19 372 personer anmält sig till någon av tävlingarna.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons