Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla dalasegrar i JSM

Annons

SKIDORIENTERING/ALFTA.
Även om VBOL:s Johan Höök vunnit JSM i skidorientering tidigare var helgens seger i masstarts-SM en nästan lika stor sensation som IFK Moras Malin Bohms seger i den äldsta damjuniorklassen.
Malin har inte blandat sig i segerdiskussionen i klassen tidigare i vinter. Och inte trodde hon att det skulle bli någon seger i lördags heller. I varvningen var hon ordentligt distanserad av ledande Johanna Edin. Och när det dessutom blev ytterligare några småbommar av Bohm även på den andra av de två slingor som tjejerna hade att avverka höll Malin på att tappa öronen då hon på upploppet möttes av beskedet att hon var på väg mot SM-segern. Knappa minuten blev segermarginalen till tvåan Ida Arnesson som deltog i JVM förra veckan. Desto hårdare då var det för  Ludvikasonen Johan Höök. För några veckor sen var han JVM-tvåa i längdspåren. Nu tog han hem segern genom att i spurten lämna bland annat kompisarna  Martin Hammarberg och Jörgen Johansson från skidgymnasiet i Mora bakom sig i spurten.
Förra segern kom för två år sen i Vittjärv.
– Det är kul med skidO som omväxling till längdskidåkningen. Dessutom är det bra teknikträning att köra i de smala och knixiga spåren, sade Johan som hopas kunna få in ett SM-lopp ytterligare i vinterns tävlingsprogram.
– Men det är längdsatsningen som går i första hand, konstaterar Johan som liksom storebror Pär ( numer glad motionär) gjort det pappa Bertil aldrig lyckades med trots att han under många år var landslagsman i skidorientering. Vunnit SM.
I seniorklasserna dominerade de fyra åkare som redan fått klartecken till VM-start i Bulgarien 23 februari – 3 mars.
Stora Tunafostrade Tomas Löfgren, numer i Östersundsklubben Fältjägarnas tävlingsdräkt, sopade hem sitt tredje SM-tecken. Ett per år har det blivit de senaste två åren. Närmast följde nye klubbkompisen Bertil Nordkvist. Kvarnsvedens Claes Turesson gav sig själv och sambon Lena Hasselström en fin present genom att äntligen slå sig in bland de tre bästa. Något som gör att han på Domnarvets Tobias Åslunds bekostnad får göra klubbkompisen Bengt Leandersson sällskap till Bulgarien.
– Claes imponerade. Hans rutin behövs i VM-stafetten. När jag tittade på lediga platser på de olika distanserna behövde jag masstarts- och sprintåkare. Det fällde utslaget, förklarade förbundskapten Robin Johansson.
I gårdagens SkiO-Tour i budkavle visade Claes sin budkavleförmåga genom att skicka ut Bengt Leandersson i klar ledning på slutsträckan. Trots det lyckades lördagens tätduo snuva de svartgula bruksåkarna på segern.

Mer läsning

Annons