Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelvinst för Brudpiga

Annons

I herrarnas a-final lyckades Brudpigas blåklädda roddare ta sig över mållinjen två sekunder före Siljansnäsar'n. Det var en jämn kamp, så jämn att roddarna på slutet fastnade i varandras åror.

- Någon åra åkte i vattnet, berättar Siljansnäsar'ns styrman Per-Olov Smångs.

De senaste åren har Siljansnäsroddarna varit starka och vunnit både premiärtävlingen på hemmaplan och den totala Siljansrodden. Laget har haft ett litet generationsbyte, med fem nya roddare som kom i fjol och sex nya för i år. Men de regerande mästarna känner sig inte hotade trots andraplaceringen.

- Nej, det är bara att ge järnet nästa tävling. Vi är lika bra som förra året, säger Per-Olov Smångs.

Brudpigas herrars styrman Mats Niss verkar dock laddad.

- Vi är bättre än förra året, vi har tränat mer och har med några gamla roddare som gör comeback, säger han.

På damsidan tog Brudpiga hem segern i a-finalen med rejäl marginal, nio sekunder före Siljansnäsarn, som i år ror tillsammans med Nusnäs damer.

- Det känns väldigt bra, konstaterade styrman Pär-Erik Hedman när han drypande av vatten tog sig upp på bryggan vid Siljansnäs camping.

Brudpigadamerna berättade att det gick mycket tyngre i försöksheatet som kördes åt andra hållet, i motvind. I finalen hade de vinden med sig och fick en fin tid.

I b-finalen diskvalificerades Rättvikskôllas damer eftersom de rott på fel bana. Reglerna säger att man måste hålla sig till sin bana hela loppet, trots att det inte stör någon om man kommer över på en annan.

MARIA ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons