Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt upp hos polisen

Annons

Under en längre tid har polisstationen varit bemannad i stort sett endast tisdagar, eftersom den enda kvarvarande polisen, Jan-Eric Berg, har haft tjänstgöring även i andra kommuner. Berg kommer att ha blandad tjänstgöring både dag- och kvällstid.

- Tisdagar blir det som vanligt öppet här. Övriga dagar kommer dörren tills vidare att vara låst, men jag kommer att kunna nås på telefon, berättar Stig Hallin.

Det blir alltså en rejäl förbättring för invånarna, som under senare tid i bland har haft stora problem när de försökt göra anmälningar.

- För övrigt har folk funnit sig i den låga bemanningen, berättar Jan-Eric Berg.

Om allt går enligt planerna ska polisstationen i Djurås inom mindre än två år vara bemannad med sju poliser och en receptionist, något som med tanke på de senaste årens låga bemanning låter nästan overkligt.

- Sådan är målsättningen. Anledningen till den utökade bemanningen är att Leksand-Rättvik får en till kommun att stötta och där finns det inte tillräckligt med personal för att klara den saken, speciellt med tanke på att vi ska ha täckning dygnet runt, förklarar Stig Hallin, som ända sedan 1969 tjänstgjort i Leksand och Rättvik.

- Det är en sporre att få pröva något nytt, säger han.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons