Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelmord i Hörby

Annons

Polisen har fått larm om ett dubbelmord på en ort mellan Höör och Hörby i mellersta Skåne. Enligt de första uppgifterna är en man och en kvinna mördade och jakten på mördaren pågår.

Polisens informatör Charley Nilsson bekräftar att polisen klockan 13.10 larmades till en adress i Hörby kommun, där en man hittats död utomhus. I en fastighet intill påträffades sedan också en död kvinna.

TT:s reporter på plats rapporterar om en stor polisaktivitet. Ett tjugotal poliser finns i eller nära det avspärrade området i ett villakvarter, polisbilar kör in i och ut ur området.

Kroppen efter ett av offren ligger kvar på platsen, delvis inne i en av villaträdgårdarna och övertäckt med en ljus filt. Ganska många nyfikna har hunnit samlas.

Charley Nilsson kan inte säga vem som larmade om morden eller var dessa begicks.

Han kan ännu inte heller bekräfta om att det rör sig om knivmord.

Enligt Nilsson fick polisen tidigt ett vagt signalement av en person som synts på platsen. Men om det rörde sig om gärningsmannen eller ej är oklart.

Charley Nilsson:

Länskriminalpolisen i Skåne har tagit över utredningen, flera patruller och tekniker har sänts till platsen. Nilsson kan för ögonblicket inte bekräfta uppgiften om att en blodig gärningsman jagas i området.

Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell berättar att larmet till polisen gällde grov misshandel, men att den fortsatta händelseutvecklingen är oklar. SOS Alarm har sänt ambulanser till platsen, men uppger att inga skadade har tagits om hand.

Vittnen säger till TT att en man setts knivskuren utanför ett bostadshus i samhället. Vittnet berättar också att elever från en friskola på orten ska ha bevittnat händelsen på hemväg från skolan.

TT

Mer läsning

Annons