Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelhyllning av Dubbelbjörnen

Annons

Olle Svensson och Nils Parling hyllas i kväll av Björnarna Hedén och Jadling vid en poesi- och visafton vid Sjömagasinet i Grangärde Kyrkby.

Svensson och Parling skulle i år ha fyllt 100 respektive 90 år och båda författarna finns på repertoaren hos, kvällens artister.

För lyrikavdelningen i programmet står Maketta Franssila.

I samband med programmet kommer också Björn Jadlings nya cd med Dan Anderssons dikter att finnas tillgänglig.

Efter hans förra album, med Lars-Erik Drougge och Ludvika Spelmanstrio, har efterfrågan på ett nytt album varit stor och nu har han förmåtts till ännu ett antal inspelningar av samme skalds verk. Den direkt utlösande faktorn var en övertalningskampanj efter "Dubbelbjörnarnas" senaste turné till Danmark under förra sommaren.

Ännu en aktuell inspelning är på gång för björnarnas del. Det är en cd-utgåva av den kassett som Björn Hedén gjorde tillsammans med Nils Parling för ett antal år sedan, där Parling läser egna verk och Hedén sjunger egna tonsättningar av Parlings dikter.

Den beräknas komma efter midsommar. Kvällen program upptar, förutom själva programmet, en eftersittning med sånginslag på Grangärde hotell- och konferens.

Vid otjänligt väder förläggs programmet till Sockenstugan.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons