Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel lycka

Annons

Att bli mor- eller farföräldrar är alltid en stor händelse. Omtumlande för alla och en milstolpe i varje lyckligt lottad människas liv. Alla som förunnas den glädje och lycka det innebär att få barnbarn att pyssla om.

Att inom kort bli både mor- och farföräldrar måste vara något som slår det mesta. För Jan och Susanne Bergman kom det första glädjebeskedet den 20 januari. Dottern Liselotte Bergman, 23 år och hennes sambo Niklas Eklund, 28 år, fick då sonen Morgan.

De nyblivna morföräldrarna Jan och Susanne behövde inte vänta länge på nästa besked att jubla över. 30 januari fick sonen Björn Bergman, 25 år och hans sambo Anna Hellström, 27 år, sonen Pontus.

- Jättekul. Och särskilt att vi får vara så pass unga. Jag själv hade gamla föräldrar så jag fick inte uppleva så mycket av mor- eller farföräldrar, säger Janne Bergman som arbetar som säljare hos Green Cargo och på fritiden ägnar sig åt uppdraget som tränare på damsidan i Ludvika HF. Jan var tidigare tränare i Borlänge Handbollsklubb.

Intresset för idrott och särskilt då handboll och annan bollsport har Jan alltid delat med sin hustru. Nu delar de även dubbel lycka av det slag som säkert kan göra en och annan avundsjuk.

- Det här är verkligen något fint vi fått. Jag längtar redan mycket efter att få åka med dem till Kolmården och Legoland. Bra att de är två, då kan vi gulla med dem hela tiden utan att någon behöver vänta på sin tur, säger Susanne om sin och Jans dubbla lycka.

Susanne har ett förflutet som aktiv handbollsspelare. Tidigare arbetade Susanne som kanslist hos Borlänge Handbollsklubb och för Forssa BK. I dag har Susanne sin arbetsplats hos Borlänge KFUM.

Det var 1977 som Jan och Susanne flyttade i hop i Borlänge där de bodde ett par år innan det blev flytt till Orsa där de köpt hus. För sex år sedan flyttade familjen från Orsa och tillbaka till Borlänge och villan vid Honefsgatan i Domnarvet.

Jan och Susanne medger gärna att det var aningen omtumlande på så kort tid få två barnbarn och bli såväl mor som farföräldrar.

- I början fattade vi nog inte vad som hände, men härligt var det!

Barnen Björn och Liselotte är liksom Jan och Susannes svärdotter Anna och svärson Niklas helnöjda med att mor- och farföräldrarna är så pass unga. Mycket framtida bus, skoj och fina utflykter till mål i när och fjärran kan redan skönjas.

Då det gäller barnbarnen Morgan och Pontus framtid är Susanne och Jan redan mycket bestämda. Må vara att tonen är skämtsam då de talar om sina framtidsplaner.

- Dom ska bli fotbolls- proffs båda två!

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons