Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel fullträff i Lima

Annons

Under fyra dagar har det rått en mycket livlig aktivitet i Lima. Den inleddes redan under torsdagen då höjdpunkten var invigningen i Lima kyrka. En festlighet som förgylldes av att elva olympier fanns på plats i kyrkan. Flera av dessa följde sedan också de sportsliga arrangemangen under tre dagar i skidskyttestadion i Lima.

- Vi får vara mycket nöjda med de här dagarna. Och vilken fantastisk tur vi haft med vädret. Kallt på nätterna och strålande sol under dagarna vilket gjort att det varit förstklassiga förutsättningar för de tävlande, kunde en mycket nöjd tävlingsledare Roger Westling konstatera då tävlingarna avslutades på söndagen med stafetterna som gav ännu mera guld till arrangerade Lima SKG.

Att arrangera ett skidskytte-SM kräver enormt med funktionärer och hela Lima har ställt upp bakom det här arrangemanget.

Skidskytte-SM kunde också genomföras i en ombyggd skidskyttestadion som man kostat på tusentals ideella timmar men också flera hundra tusen kronor att iordningställa. Och det är mycket lätt att följa de tävlande då de befinner sig inom skid- stadion.

På lördagslvällen hade man också en kamratfest där aktiva, ledare och funktionärer bland annat hade bjudits in och det var mer än tre hundra matgäster som var med.

I dag kan de ansvariga för skidskytte-SM pusta ut. De kan notera att man lyckats genomföra ett förstklassigt arrangemang och med den ledarstab och funktionärsstab man förfogar över inom Lima SKG bör det finnas förutsättningar att ta sig an ännu större arrangemang än ett skidskytte-SM.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons