Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen om den häftigast modeprylen

Annons

Jag erkänner, jag är vansinnigt fascinerad av alla nya prylar som med jämna mellanrum trillar in på marknaden. Jag är inte ensam, säg mig: Vem uppskattar väl inte att få en splitter ny häftig pryl?

Drömmen för en prylälskare som jag är förstås att ha så mycket pengar att jag utan vidare skulle kunna följa med i den svängiga prylmodevärlden. Lite väl höga krav för en sextonåring kan tyckas, men man kan väl drömma...

Utvecklingen på teknikfronten har de senaste femton åren accelererat med ofattbar fart. Tänk att kunna visa upp en av dagens tändsticksaskstora mobiltelefoner för den konstruktör som för femton år sedan tyckte sig vara genialisk efter att ha uppfunnit en i resväskestorlek.

Men kanske håller utvecklingscirkeln på att slutas. Visserligen dimper det fortfarande ibland ner en ny uppfinning i affärernas skyltfönster, men ack så sällan det händer! Finns det ingenting kvar att uppfinna? Är cirkeln verkligen sluten? Knappast, men just nu känns det som att uppfinnandet verkligen går på sparlåga.

Det enda de gör i dag är nämligen att trycka in så många redan befintliga uppfinningar i ett så litet utrymme som möjligt. Här om veckan stötte jag exempelvis på en kombinerad mobiltelefon och fickdator med bautastor färgdisplay, Internet, digitalkamera samt möjlighet att spela upp både film och ljud. Jättefränt, jovisst. Men den innehöll ingenting nytt.

Visst borde jag naturligtvis lyssna till alla röster som ropar att allt som behövs redan finns. Men min längtan efter nya, coolare prylar skriker om möjligt ännu högre!

Mer läsning

Annons