Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dröjsmålsränta istället för vårdcentral

Annons

I veckan som gick fick jag lära mig pengars olika värde.

Först fick vi redan på att landstinget lägger ner Gylle vårdcentral med motiveringen att spara 13 miljoner kronor (på att försämra närvården).

Sedan kom det fram att regeringen betalat in sista delen av EU-avgiften för sent. Det kostade oss skattebetalare 12,7 miljoner kronor extra i dröjsmålsränta. Finansministern var trots att nöjd med att regeringen klarade statsbudgetens utgiftstak.

Häromdagen hörde jag en intervju på radion med vår landstingsdirektör med anledning av budgetproppen. På frågan om det var bra att landstinget får 44 miljoner kronor av regeringen svarade hon att det varken gjorde till eller från, eftersom landstinget omsätter fem miljarder kronor.

Nedläggningen av Gylle vårdcentral ser ut att vara ett spel för gallerierna, då resultatet inte blir några besparingar, men däremot ytterligare försämringar av vården för oss skattebetalare.

Sedan är det landstingets tjänstemän som bestämmer och beslutar. Vi har i alla fall röstat på politikerna att ta ansvar för besluten om våra skattepengar och att de används på bästa sätt.

Sture Skärström

Mer läsning

Annons