Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Driftiga Ludvikabor hedras

Annons

- Vi har många gånger tänkt höja upp statusen på det här med Årets företagare och i samarbete med köpmannaföreningen och näringslivsenheten ordnat en fest där vi också ska kora förtjänta personer och företag, berättar Margareta Olsson från Företagarna.

Det har inte varit några problem att få fram tänkbara kandidater, snarare att välja en framför de andra i respektive kategori, menar hon och för medhåll av köpmannaföreningens Jan Norrgo och näringslivschefen Jan Björnehaag.

Att man valt Gammelgården som festplats och prisutdelningsarena har sin naturliga förklaring eftersom kopplingen mellan hembygdsföreningen och bygdens företagande historiskt sett är stark. Det kan lätt utläsas av bland annat av företeckningen över hembygdsföreningens starka män genom tiderna.

Juryn, sammansatt av de tre ovan nämnda, har nominerat tre kandidater i varje kategori.

För utmärkelsen Årets köpman har nominerats Café Engel, Matmäster och Tallmogården Trädgård.

Tre alternativ till Årets företagare har plockats ut och dessa är Gränges Hyrcart AB, Säfsen Resort AB samt Mattias Trafikskola.

Årets prestation, slutligen, kan utdelas till förening, person byalag eller företag som gjort någon särskild prestation . Här har juryn nominerat Fastmec, Loxodonta och BRC Hälsopartners.

- Vilka det än är som tar emot sin utmärkelse vid festen så kan vederbörande känna sig stolt över att tillhöra en verkligt fin samling mottagare genom åren, understryker Jan Björnehaag och nämner namn som Kurt Kristiansen, Gösta Samuelsson, Logmax med flera med gemensamma beteckningen Värdiga Mottagare.

Jurymedlemmarna understryker att den handlar om ytterst kompetenta kandidater som står med eller utan utmärkelser på Forsslundssalen på Ludvika Gammelgård lördagen 21 maj.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons