Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dråpmisstänkt släpptes

Annons

I lördags knivskars en 50-årig man i huvudet och mannens 19-årige son greps en knapp timme efter dådet. Misstankarna mot 19-åringen finns kvar men han släpptes efter förhör på söndagen.

Under söndagen satt 19-åringen anhållen och förhördes innan jourhavande åklagare, som då hade hand om förundersökningen, beslutade att släppa 19-åringen. Förutom förhör med den misstänkte finns också förhör med den skadade och vittnen som sett händelsen i den skadade mannens bostad. Misstankarna mot 19-åringen gällde inledningsvis försök till dråp alternativt grov misshandel. I går tog kammaråklagare P-G Persson över utredningen. Han vill inte kommentera utredningen i detalj eller 19-åringens inställning till anklagelserna innan han hunnit sätta sig in i materialet. Han menar dock att förhören mer tyder på att brottet ska betraktas som grov misshandel.

- 19-åringen är misstänkt för att ha tillfogat sin far de här skadorna, konstaterar P-G Persson.

Det var på vid 19.30 lördagskvällen som polis larmades till mannens bostad efter larm om att en person blivit knivskuren i huvudet. Den skadade var vid medvetande när polisen kom till platsen och mannen fördes senare till Akademiska sjukhuset, där han opererades. Mannen tillstånd bedömdes då vara under omständigherna bra.

Den misstänkte 19-åringen är sedan tidigare känd av polisen och har dömts för flera våldsdåd.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons