Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dråpförsök i centrala Falun

Annons

Det var vid tretiden på lördagsmorgonen som två män lämnade McDonalds på Holmgatan. Utanför stötte de samman med två andra för dem okända män. Den ene av dem drog kniv och högg en av männen i nacken och huvudet. När han sedan måttade med kniven mot mannens rygg ingrep dennes kamrat och blev därmed knivskuren i handen.

De två okända männen försvann från platsen och de två knivskurna fick uppsöka lasarettet för vård. Men enligt uppgifter behövde de inte ligga kvar.

Ett par timmar senare, vid femtiden på morgonen, kom ett nytt larm, denna gång från bostadsområdet Järnet. Där hade två andra män stött på de två från Holmgatan och en av dem blev knivhotad.

Polisen fick en bra beskrivning av knivmannen i 25-års åldern då han hade speciella kläder som var lätta att känna igen. Även kniven hade ett speciellt utseende.

När polisen kom till Järnet kunde de därför lätt identifiera mannen som befanns påverkad av något. En av polismännen såg också att han kastade något i en buske som senare visade sig vara kniven.

Mannen greps och sitter nu anhållen misstänkt för dråpförsök och misshandel.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons