Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatisk biljakt

Annons

Det var vid fem-tiden som en polispatrull spanade in ett misstänkt fordon på Åhlénsparkeringen.

Bilen kördes vingligt och när

föraren upptäckte den civila

polisbilen så gjorde han ett försök att fly. Han tog vägen genom gång- och cykeltunneln under järnvägen, ut på Tiskenparkeringen och vidare ut på Strandvägen och Myntgatan, med hög fart.

Polisbilen hängde på, men färden fick ett hastigt slut mot en lyktstolpe, två meter in på ännu inte invigda Tallenleden, bortanför avtagsvägen mot Källviken.

De båda männen i bilen sprang till skogs, men kunde gripas omgående. En av dem är den 26-åring i vars lägenhet polisen gjorde en husrannsakan på tisdagskvällen i jakt på narkotika. Man hittade då bara tårgassprej.

26-åringen är något av en ledargestalt i X-team som är Bandidosanhängare. Enligt polisen är mycket narkotika i omlopp i Falun, med kopplingar till X-team.

I bilen fanns också en 19-åring, som tidigare på natten hade varit intagen på polisstationen för provtagning, eftersom man misstänkte att han var påverkad av narkotika.

Polisen vet inte vilken av männen som körde, så båda sitter nu anhållna, misstänkta för bilstöld, vårdslöshet i trafiken, olovlig körning och rattfylla under inverkan av både narkotika och alkohol.

De som greps släpptes vid lunchtid under torsdagen.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons