Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragspelsmusik förgyllde kvällen

Annons

- Vi är mycket nöjda och det blev en fantastisk dag, konstaterade Ulla Iredahl, en av damerna som förberedde festen.

När man startade festerna var man bara ett tjugotal medlemmar i föreningen. Men medlemsantalet har ökat stadigt och den här gången var man över sextio personer.

Några timmar innan festen förberedde man med att ställa i ordning. Några damer i gänget ordnade till surströmmingen och Bror Andersson och Gösta Johansson glödstekte sillen.

Efter en mycket fin surströmming- och sillmiddag hade man också en del underhållning. Det var Nils Ingri, 75 som berättade om Hånäset med hjälp av systern Britta Karlsson. Nils Ingri bodde själv i unga år, 1928-1934, vid Hånäset i Öjevillan och han berättade bland annat om järnvägen som gick förbi Hånäset åren 1896-1934.

Svea Svensson hade dragspelet med sig och förgyllde det hela med några låtar. Man arrangerade också en tipspromenad.

Information hölls också om kommande reseprogram och bland annat ska föreningen göra ett guidat besök vid länsstyrelsen i Falun den 25 september. Då hoppas man också att landshövdingen Ingrid Dahlberg finns på plats. Det kommer att bli ytterligare någon resa under säsongen men de är ännu inte klara utan man arbetar med reseprogrammet.

Det blev i alla fall en fantastisk dag vid Hånäset och här har man förmodligen också funnit den plats där man kommer att ha sin surtrömmingsfest också i framtiden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons