Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragplåstret flyttat

Annons

I snart 14 år har Dragplåstret lockat högstadieungdomarna från skolavslutningens firande på stan till drogfri underhållning på Lugnet.

- Rykten har gått på skolorna om att Dragplåstret skulle ställas in på grund av Kommunals strejk, men så är det inte, säger Per Staffas, fritidsledare.

I stället har Fritid Falun valt att flytta evenemanget från Lugnet till Sundéns loge. Att strejken nu är avblåst och Lugnetanläggningen öppen igen, spelar ingen roll.

- Nej, vi var tvungna att fatta ett beslut, säger Per Staffas.

Konceptet för årets Dragplåster har dock ändrats lite från förra året då det var tivoli och Pump Bolaget som stod på programmet:

- I och med att Falukalaset ligger så nära och har ett stort tivoli så satsar vi i år på att ta hit två stora artister i stället för en, säger Per Staffas.

Niorna kommer som vanligt att få gratis inträde. Hög- stadieelever betalar 70 kronor och alla andra 100. I år är det inte bara högstadieeleverna som är välkomna utan också elever från årskurs sju och yngre om de kommer i mammas eller pappas sällskap.

Det kommer att gå bussar från Åhlénsparkeringen ut till Sundéns loge runt 18.30, och hem igen efter evenemanget, som vanligt går det också nattbussar hem för ung- domarna som bor utanför centrala Falun.

- Det kommer att bli alkoholtest när de kliver på bussen, vi tänker inte bussa ut någon som är full. Det blir blåstest också när man går in på logen.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons