Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drabbade flickor ska peka ut "Volvomannen"

Annons

Ludvikakriminalen intensifierar nu den så kallade inre spaningen efter den Volvoburne unge man som sedan flera veckor tillbaka antastar småflickor i Ludvika.

Den ännu okände mannens verksamhet har förorsakat stor rädsla bland såväl barn som föräldrar och anhöriga i trakten. Många oroade har även hört av sig till tidningen med synpunkter på hur polisen hanterar ärendet.

Kravet är att "Volvomannen" ska gripas och det så snabbt som möjligt innan fler unga flickor blir sexuellt ofredade. Bland annat ifrågasätts varför polisen ännu inte tagit kontakt med Volvons ägare som man tycker borde kunna ge en förklaring till varför den kör omkring i Ludvika och av vem.

- Det här är inte så enkelt som många kanske tror. Jag har förståelse för att många känner oro men det är ju inte så himla dramatiskt, lugnar utredningsledaren.

- När det gäller yttre spaning har vi inte mer folk i tjänst nu än vi hade häromdagen, men trots det tycker jag att vi har kommit en bra bit på väg. Det lär nog hända något snart.

Har ni kollat upp om bilägaren är tidigare misstänkt eller straffad för sexbrott mot barn?

- Vi har inte kommit så långt att vi kan ha några sådana uppgifter. Kruxet är att vi inte vet om ägaren har varit eller är här i trakten eller om bilen är utlånad.

- Men det är väl bara att ringa och fråga?

- Han talar säkert om det om vi ställer den frågan.

När ska ni göra det?

- Det kan jag inte svara på, men vi har redan gjort ganska mycket annat som vi inte släpper ut till media.

Närmast ställer polisen hoppet till den stundande fotokonfrontationen. Den innebär att barn som har sett Volvomannen får titta på bilägarens ansikte bland flera andra.

- Förhoppningen är att något av barnen ska kunna göra ett utpekande och att det blir rätt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons