Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drabbad butik vill ha sänkt hyra

Annons

Den 10 september rasade taket in i en del av Skomästarens butik i Gallerian.

Än i dag så kan butiken inte använda herravdelningen.

- Vi har tvingats plocka undan mycket herrskor eller sälja på rea. Jag hoppas att vi kan börja använda herravdelningen den här veckan, säger Linda Sjökvist som jobbar i butiken.

- Vi har fått ersättning för de skor som förstördes i samband med byggarbetena men inte för minskad försäljning.

- Vi väntar fortfarande på ett erbjudande om hyressänkning. Det är rimligt med tanke på att delar av våra lokaler använts som byggarbetsplats, fortsätter Sjökvist.

Taket rasade in i samband med att personal från byggföretaget Peab var sysselsatt med att bygga om lokalerna. Rulltrappan tas bort och ersätts av hiss och en vanlig trapp. Dessutom ska det bli ett litet kafé i Gallerian.

- Peab har fortfarande mitt förtroende. Alla kan misslyckas men en olycka är ingen glad för, säger fastighetsförvaltaren Jan Magnusson.

Han hoppas att huvuddelen av ombyggnaden blir klar till den 15 november. Därefter har ägaren av restaurangen en del arbete att göra innan kaféet kan öppnas.

Enligt Rolf Lagerquist, platschef vid Peab i Ludvika, har arbetet efter takraset flutit på. Inga ytterligare tillbud har inträffat.

- Det är klart att det blev en störning. Butiken har drabbats, det ska vi inte smita undan, säger Lagerquist som dock inte vill säga om det är Peab eller någon annan inblandad part som bör ersätta skobutiken.

- Jag vill inte gå in på om det var vårt fel att taket rasade, förklarar han.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons