Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döva och blinda poliser

Annons

Börjar tvivla på att polisen i Ludvika bedriver någon verksamhet här i Ludvika. I varje fall inte efter klockan 17:30. Under de senaste fyra åren så förekommer det en buskörning med bilar mitt i centrala stan utan att något görs åt denna galenskap.

Varje kväll och i synnerhet på helgdagskvällar, så samlas bildårarna på parkeringen framför polisstationen.

Därifrån startar sedan en buskörning utan like. En av fartsträckorna är Köpmangatan framför polisstationen som tydligen är en av de sträckor där risken att åka fast är minst.

Påskaftonen vid 21-tiden körde flera bilar runt i centrum, bland annat på Fredsgatan i hastigheter betydligt över 100 kilometer i timmen. Tydligen är bilarnas avgassystem befriade från alla former av ljuddämpande utrustning. Ägarna av bilarna anser antagligen att detta inte är tillräckligt. Därför har man installerat radioanläggningar i bilarna som får fönsterrutorna i både i bilarna och husen att skallra.

Om polisen skyller ifrån sig med att de inte vetat om detta ofog så är de tydligen helt isolerade från omvärlden eftersom det nästan varje vecka står att läsa i NLT om dessa bilmarodörers framfart.

Kanske är det så att poliskåren lider av hörselskador eftersom det även inifrån polisstationen borde höras hur bilarna far fram. Det borde väl finnas åtminstone två poliser i Ludvika som är i så god kondition att de till fots kunde förflytta sig ett par hundra meter från polisstationen, då helst civilklädda, för att övertyga sig om att det är sant vad som här angivits.

FÖRFÄRAD IAKTTAGARE

Mer läsning

Annons