Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dött i Vansbro

Annons

Vad håller de styrande i Vansbro kommun på med? Den så kallade ledningsgruppen, som ska organisera kommunförvaltningen tycks ha svårt att komma med något positivt besked som skapar framtidstro.

Vad man hör är att kommunstyrelsen (KS) på ett diktatoriskt sätt tagit ifrån all övrig förvaltning beslutanderätten. Det verkar vara gammal öststatspolitik.

Anställningsstopp råder. Ändå anställs nya medarbetare i skolan. Det går tydligen för KS att kringgå och tabba sig.

Hur redovisas till kommunfullmäktige (KF) hur ni hanterar saker och ting? Det är väl KF som är högst beslutande organ i varje fall i ekonomiska frågor?

För att få fart på omorganisationen, kanske man måste byta ut en och annan politiker och tjänstemän som saknar kompetens. En del av kommunens tjänstemän mår dåligt i dag. Gör något innan de går in i väggen.

Se till att företagare och enskilda med framtidstro får det stöd som behövs, för att eventuellt anställa personal. Det kan förhoppningsvis komma hit människor utifrån, som kan hjälpa till att få fart på en avstannande kommun. Kanske någon rent utav tar på sig ett politikeransvar. I så fall byt ut dem som försöker styra i dag. Tiden är knapp, agera nu! Vansbro kommun tappar innevånare varje månad. Var finns framsyntheten?

PANN

Mer läsning

Annons