Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dörren ska öppnas för företagare

Annons

- Målet är att skapa ett nätverk genom att utnyttja såväl kompetens, material, maskiner som annan utrustning. Det finns många som kan komma igång om de bara får de rätta kontakterna, säger Anika Gyllenhammar, affärsrådgivare.

Inom projektet Företagsdörren har man upptäckt att det finns behov av kontakt med likasinnade för utbyta erfarenheter men också utnyttja maskiner och lokaler som inte används. I tisdags kväll var ett tjugotal personer inbjudna till Tingshuset för att få information om projektet.

Deltagarna visade sig stå för en bred verksamhet som textil, skinn, garn, skrädderi, inredning och mycket mer. På plats fanns även företagare som tillverkat tält och med en intakt maskinpark och en representant för CTH i Borlänge.

Anika Gyllenhammar berättade om en grupp småföretagare i Leksand som slagit sig tillsammans för att bli bättre och nå större marknader.

- De har fått pris för bästa monter tre år i rad på en mässa i Stockholm. Det lönar sig att bygga upp nätverk och bli effektivare med hjälp av ökad kompetens och tillgång till bland annat maskiner, säger Anika Gyllenhammar.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons