Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dormann pratade upp ABB

Annons

Men budskapet var det samma som avskedade Jörgen Centerman tidigare fört till torgs.

Redan börjar analytikernas tålamod prövas.

Affärsvärldens sura kommentar var "att Dormann vägrar svara på frågor gör det inte lättare att analysera företaget, och därför ska aktien handlas med rabatt".

Det som skiljer Dormann från sin företrädare är att ABB:s nye ledare är tydligare i sitt budskap att ABB ska styckas upp men några nya områden utöver redan kända tillkännagavs inte i går.

Jürgen Dormann sa också att styrelsen noga övervägt en nyemission men kommit fram till att det inte är nödvändigt. Balansräkningen ska istället stärkas genom utförsäljningar och ett stärkt kassaflöde.

ABB bedömer fortfarande att försäljningen av Building Systems kommer att ske under det andra halvåret 2003. Det är den enda hela division ABB ska kliva ur annars handlar det om att kliva ur specifika enheter.

ABB kommer att se över ledningsgruppens sammansättning när verksamheter avyttras.

Jürgen Dormann kritiseras nu allt oftare för att han inte minskar sina åtaganden utanför ABB:

- Jag kommer inte att dra mig ur Aventis men det finns utrymme för att dra ned engagemanget, försvarar sig Jürgen Dormann.

Dormann vill istället öka divisionschefers ansvar:

- Vi är mer övertygade om att ge mer ansvar ned i organisationen till de som är i frontlinjen. Jag är mycket för att delegera ansvar till divisionscheferna,även kontrollen för kostnader, sade han på telefonkonferensen.

Krismedvetandet vill man hålla högt inom ABB-koncernen för därmed är förutsättningarna bättre för bolaget att nå sina finansiella mål.

Några nya reserveringar för asbesten är inte aktuella i dagsläget.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons