Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domen står fast för incestman

Annons

Hovrätten gick på tings- rättens bedömning.

Pappan i Borlänge som utsatte sin fyraåriga dotter för sexövergrepp ska avtjäna ett tvåårigt fängelsestraff.

Den 37-årige mannen åtalades i början av augusti i år för grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

Övergreppen mot dottern började 2003 då flickan bara var fyra år, fram till maj i år. Vid minst fem tillfällen ska han ha haft sexuellt umgänge med sitt barn.

Tingsrätten dömde mannen till två års fängelse och att han ska betala ett skadestånd till dottern på 100 000 kronor.

Mannen överklagade till hovrätten och yrkade på att han skulle frias och att skadeståndet skulle ogillas.

Hovrätten har fått tagit del av de videoinspelade för- hören med flickan som spelades upp i tingsrätten. Ett nytt vittne hördes i hovrätten.

I sin dom skriver hovrätten att 37-åringen vid flera tillfällen haft sexuellt umgänge med sin dotter och att tingsrättens dom ska stå fast.

Mannen ska stanna i häktet tills domen träder i kraft.

Nöjd med våldtäktsdomen

u Den 18-årige Borlängebo som har dömts för våldtäkt tänker inte överklaga till Högsta domstolen.

Det var i juli som en 16-årig flicka utsattes för våldtäkt i en gångtunnel på Bullermyren. Två män, 17 och 18 år, åtalades för grov våldtäkt.

I augusti dömde Falu tingsrätt 17-åringen till sluten ungdomsvård i ett år och sex månader. 18-åringen fick två års fängelse.

Båda överklagade till hovrätten som sänkte 17-åringens straff till 10 månaders sluten ungdomsvård. 18-åringens dom stod dock fast.

En dom som han alltså väljer att inte överklaga till HD. 17-åringen däremot överklagar på nytt och vill ha ett frikännande.

23-åring fick fängelse

En 23-åring som dömdes till fängelse i åtta månader för ringa narkotikabrott och narkotikabrott. Han ska ha brukat hasch, amfetamin, innehaft åtta tabletter Rohypnol, två tabletter Iktoviril samt åtta tabletter Xanor, som allt är narkotika. Dessutom ska en tidigare tilldömd skyddstillsyn undanröjas.

En 20-årig kamrat dömdes även han för ringa narkotikabrott, narkotikabrott samt våldsamt motstånd. Den 10 april gjorde han motstånd när två poliser skulle omhänderta honom. Han dömdes nu till skyddstillsyn med samhällstjänst à 80 timmar.

MARIA SVENSSON

Mer läsning

Annons