Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömda för spritsmuggling

Annons

Den 33-årige mannen från Falun var arbetslös och hade dåligt ställt. Han kom överens med en 21-årig kompis om att låna en bil och köra till Tyskland för att köpa öl, vin och sprit.

Mannen fick låna pengar av en bekant för att finansiera inköpsresan. Det var många privata fester på gång och de skulle hinna hem före Falukalaset. 33-åringen betalade mellan 12 000 och 14 000 kronor för att kunna genomföra smugglingen.

Männen hjälptes åt att lasta bilen i Tyskland den 27 maj 2005. Enligt åklagaren fick de med sig 2 688 burkar med Spendrups öl, 1 152 burkar dansk öl, 96 flaskor alkoläsk, 120 flaskor rödvin, 90 flaskor vitt vin, 60 whiskyflaskor och sex liter bordsvin.

Men tullen i Helsingborg stoppade smugglingen.

I går kom Falu tingsrätts dom.

De båda männen som erkänt införseln bestred ansvar för brott och hävdade att alkoholdryckerna var avsedda för privat bruk.

Tingsrätten dömer båda till vardera 75 timmars samhällstjänst och förklarar att om den valt att döma till fängelse hade det blivit två månader för var och en.

Den 21-årige mannen döms även för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han hade en kniv på sig den 4 september förra året och polisen hittade spår av amfetamin i 21-åringens blod.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons