Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd till åtta års fängelse - nu vill han bli helt frikänd

Annons

Nu har även den 25-årige man som dömdes till åtta års fängelse för bland annat grov misshandel av en 24-årig kvinna överklagat till hovrätten. Med en ny advokat som ombud begär han att frikännas.

För några dagar sedan överklagade 25-åringens bror sin dom på fem års fängelse.

Bröderna dömdes för att i juli förra året tillsammans ha misshandlat en 24-årig kvinna allvarligt. 25-åringen misshandlade även en 38-årig man svårt med ett baseballträ. Rättegången mot bröderna har blivit mycket uppmärksammad.

25-åringen har hela tiden förnekat att han överhuvudtaget misshandlat kvinnan. Hon har pekat ut fel gärningsman, menar han.

När det gäller misshandeln av 38-åringen har han hävdat att han handlade i självförsvar.

Som bakgrund till händelserna pekar hans nya advokat Hans Östberg på att det förekommer allvarliga motsättningar mellan olika grupper i Borlänge.

Det finns inget stöd i utredningen som gör att målsägarnas berättelse skulle vara mer sann än 25-åringens, anser Hans Östberg i överklagandet. Det finns ett rimligt tvivel om det är 25-åringen som är skyldig och därför ska han frikännas och heller inte betala något skadestånd till vare sig 24-åringen eller 38-åringen.

Som bevis åberopar 25-åringen förhör med sig själv och Östberg reserverar sig för möjligheten att ytterligare bevis kan åberopas.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons