Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för mordbrand

Annons

I går dömdes en 21-årig man från Järfälla till ett och ett halvt års fängelse för midsommardagens mordbrand på Brunnaön. Han kommer troligen att överklaga domen och få den prövad i Svea Hovrätt med hänvisning till att en nämndeman ville fria honom i brist på bevis.

Vid fyratiden på morgonen till den 22 juni började det nyrustade fritidshuset på Brunnaön i sjön Hovran brinna. Huset som brann ned till grunden värderas av Dalarnas försäkringsbolag till sammanlagt 320 000 kronor.

I ett tidigt skede av utredningen greps 21-åringen av polisen och anhölls senare av åklagare. Järfällabon har varit frihetsberövad sedan den 23 juni.

Det finns flera hus på ön och eftersom det var midsommarafton var det fest vid en av stugorna dit några ungdomar bjudits in. Den nu dömde 21-åringen kom dit med sin fästmö och några andra ungdomar.

De hade druckit några folköl utblandat med sprit tidigare. 21-åringen fick sedan hembränd sprit och blev ganska berusad.

På morgonsidan hade någon satt eld på ett fritidshus på ön. Polisen förhörde alla som varit på festen och dessa uppgifter pekade mot 21-åringen från Järfälla. Men det fanns motstridiga uppgifter där andra pekades ut som tänkbara gärningsmän.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons