Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för misshandel

Annons

Samhällstjänst i 40 timmar, 8 000 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan och 500 kronor till brottsofferfonden ska den 40-årige mannen från Rättvik plikta med.

Han dömdes av Mora tingsrätt för misshandel av en kvinna som han i februari i år misshandlade i en bostad i Rättvik. Bland annat sparkade mannen kvinnan i bröstkorgen vilket orsakade smärtor och skador.

40-åringen ska dessutom betala tillbaka 5 000 kronor till statsverket för bland annat försvarskostnader under rättegången.

Emil i Lönneberga i Boda kyrka

u På söndagseftermiddagen firades i Boda kyrka en Lönnebergagudstjänst med komminister Inga Persson.

Många moment i gudstjänsten grundade sig på texter av Astrid Lindgren och sånger från Emil-filmerna, som Inga Persson vävt in till en helhet.

Barnkören var med och gestaltade vissa individer ur filmerna. Församlingen var med och sjöng till sångerna med stor entusiasm. Ett 60-tal besökte gudstjänsten.

Kicki Fursted läste en av texterna. Börje Edénius spelade piano och var klädd till Anton. Barnkören leddes av Susanne Walters som var klädd till fru Petrell. Julia Hed var klädd till griseknoen. Michaela Särmark var Ida och Lina Peleback var Lina. Nanna Jannes var Krösa-Maja.

Ett mycket omtyckt kyrkkaffe arrangerades av Inger Tidegård och Barbro Barwing.

Mer läsning

Annons