Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för misshande av mor och dotter

Annons

Att rätten gick på den mildare linjen var deras uppfattning om att brotten var alkolholrelaterade.

Tingsrätten ogillade dock en del av åtalet för en misshandel som skulle ha inträffat strax innan midsommarhelgen 2003.

Mannen har erkänt att han tilldelat en kvinnlig målsägare några slag med öppen hand men att han handlat i nödvärn. Mannen och kvinnan har umgåtts under en längre tid och de bodde även tillsammans.

Mannen och kvinnan kom ofta i dispyt om dottern som kvinnan har från ett tidigare förhållande. Han uppträdde aggressivt och var berusad.

47-åringen tog strypgrepp runt hennes hals och tilldelade henne ett eller två slag över ögonen vilket föranledde blåmärken.

Mannen har bekräftat att han druckit ett tiotal starköl men att det som utlöste händelsen var att kvinnan sparkat honom över ena benet.

Vid ytterligare tre tillfällen har liknande händelser förekommit mellan mannen och kvinnan. Han har även misshandlat dottern genom att ta tag i hennes hår och dra henne bakåt under tio minuters tid. 47-åringen säger sig inte minnas något av den händelsen.

Tingsrätten beslutade att mannen ska betala ett skadestånd på totalt 21 000 kronor till kvinnan för skada och värk samt kränkning. Dottern tillerkänns 6 500 kronor.

Mannen ska dessutom erlägga 500 kronor till brottsofferfonden.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons