Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för kvinnovåld

Annons

Mannens alkoholkonsumtion har ökat under de senaste åren och han har blivit allt mer våldsam mot sin sambo. Han har hotat henne och misshandlat henne vid upprepade tillfällen i samband med att han har druckit.

Vid ett tillfälle blev 43-åringen upprörd för att hans sambo hade gått och lagt sig. När hon låg på rygg i sängen drog han av henne täcket och tog den flyttbara toalettstol som stod bredvid sängen och kastade stolen på henne.

Vid ett annat tillfälle kastade han ned sin sambo i badkaret så att hon slog huvudet i kranen och fick ett stort sår i huvudet.

Dessutom har han sparkat, knuffat och slagit henne vid flera tillfällen.

Den senaste tiden har 43-åringen även hotat kvinnan. Han har bland annat sagt "Jag ska döda dig ditt jävla luder".

Mannen säger att han varken kan erkänna eller förneka händelserna, eftersom han har varit så onykter att han inte minns vad som har hänt. Men tingsrätten bedömer kvinnan som trovärdig och dessutom styrker tre vittnen att 43-åringen har misshandlat sin sambo vid ett flertal tillfällen.

Tingsrätten dömer mannen för grov kvinnofridskränkning. Normalt sett skulle mannen ha fått fängelse i ett år och tre månader, men han är tidigare ostraffad och i behov av behandling för sitt alkoholmissbruk. Därför döms Hedemorabon i stället till 18 månaders skyddstillsyn och vård enligt en viss behandlingsplan.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons