Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för flera brott

Annons

Säterbon var åtalad på sjutton punkter och dömdes på femton av dessa. På två punkter ogillades åtalet, ett fall av stöld och ett fall av försök till stöld.

Mannen dömdes för stöld, försök till stöld, bokföringsbrott, rattfylleri, olovlig körning, narkotikabrott och dopningsbrott.

Bland narkotikabrotten finns att mannen den 4 september 2006 eller någon tid dessförinnan i Säter olovligen brukat amfetamin, samt att mannen den 19 september 2006 i Borlänge olovligen innehaft 0,81gram amfetamin och fem tabletter Klonazepam, som är narkotika.

Mannen dömdes på två punkter som gäller dopningsbrott. Den 18 augusti 2006 hade mannen i sin bostad i Säter och i en personbil innehaft 30 Atmos depotplåster innehållande testosteron, samt fyra ampuller innehållande testosteronentat, i båda fallen medel klassade som dopningsmedel.

Dessutom hade han den 4 september 2006 olovligen i sin bostad i Säter innehaft 1249 tabletter Metandienom som är dopningsmedel.

Bland stöldbrotten finns att mannen vid två tillfällen den 27-31 juli 2006 tagit sig in på ett inhägnat område i Borlänge tillhörande Banverket och stulit koppartråd för sammanlagt 12000 kronor.

Olovlig körning har han gjort sig skyldig till vid flera tillfällen då han kört bil, trots att hans körkort var indraget.

Igår föll även domen mot 32-åringens 28-åriga flickvän från Ludvika. Hon dömdes till skyddstillsyn och särskilt villkor att i samarbete med frivården finna en lämplig drogavvänjning.

Hon dömdes för stöld, försök till stöld och narkotikabrott. På en av de punkter hon stod åtalad för ogillades åtalet, ett fall av försök till stöld.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons