Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för barnporr

Annons

Nu ska han betala 80 000 kronor i skadestånd till en ung flicka sedan han hängt ut henne på Internet när hon hade sex med sin pojkvän.

Det var för ett år sedan som den då 16-årige pojken spred en videofilm som han kommit över utan lov. Han redigerade filmen och skickade den via e-post till flera personer. Sedan allt fler började prata om att de sett filmen blev brottet så småningom polisanmält. Pojkens dator och videofilmen togs i beslag vid en husrannsakan och den 28 februari åtalades 17-åringen.

Tingsrätten skriver i sin dom att filmen fått en bred spridning och att den blivit tillgänglig på Internet för en obestämd tid framåt.

Även om andra än den nu dömde 17-åringen varit med om att sprida filmen på nätet är det ändå han som har det fulla ansvaret för att den kunde spridas, menar tingsrätten.

Flickans målsägandebiträde, advokat Susanne Croné-Morell, yrkade på 125 000 kronor i skadestånd eftersom flickan känt sig allmänt utskämd och utpekad i sin egen hemstad.

Falu tingsrätt anser att summan är skälig i sig, men av hänsyn till 17-åringens ålder begränsas skadeståndet till 80 000 kronor.

Påföljden för brotten blir vård inom socialtjänsten förenad med 80 timmars ungdomstjänst.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons