Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dom mot pistolman

Annons

Påverkad av droger och försedd med pistol hotade han sju personer på olika platser i centrala Borlänge. I går dömdes den 25-åriga gärningsmannen till ett års fängelse för bland annat olaga hot.

Det var den 4 augusti i år som en 25-årig man beväpnad med pistol satte skräck i minst sju personer som befann sig i centrala Borlänge. Med draget vapen tvingade mannen bland annat till sig skjuts av en yngling på moped. Polisen tvingades avlossa flera skott mot 25-åringen, innan han samma eftermiddag kunde gripas på Hagavägen.

När 25-åringen ställdes till svars för sina handlingar inför Falu tingsrätt, var pistolhoten bara en del i ett omfattande åtal.

Åklagaren menade att mannen även gjort sig skyldig till flera fall av olovlig körning samt våld mot tjänsteman.

I går föll domen.

Enligt tingsrätten har mannen gjort sig skyldig till olaga hot, olaga tvång, våld mot tjänsteman och olovlig körning.

För det dömdes 25-åringen till ett års fängelse, samt att betala dryga skadestånd till dem som utsattes för hoten. Det handlar om mellan 10 000 och 15 000 kronor per person.

- Om jag har uppfattat det hela rätt så dömdes han inte för grova brott. Därmed går domen i enlighet med klientens inställning till det som inträffat, säger advokat Hans Östberg, som försvarade 25-åringen i rätten.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons