Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dollarstore vill bygga ut

Annons

Dollarstore öppnade i lokaler nära Kurts Husvagnar och OK-macken den 23 mars 2001. Då hade man ytor på runt 600 kvadratmeter. Redan året därpå var det dags för en utbyggnad med cirka 500 kvadratmeter.

Dollarstore hyr lokalerna av Kurt Kristensen som driver Kurts Husvagnar. Dollarstores etableringschef, Mats Bjur, har nyligen haft kontakter med Kristensen angående möjligheterna att bygga ut lokalerna.

-Om det är möjligt hoppas vi kunna bygga ut med ett antal hundra kvadratmeter. Det bästa vore kanske om vi kan bygga ut mot OK för att få så ändamålsenliga lokaler som möjligt, säger Bjur.

Dollarstore har haft stora framgångar med att sälja varor till fasta priser. Allt i butiken kostar 10, 20, 30, 40 eller 50 kronor. I fjol omsatte Ludvikabutiken med sina nio anställda cirka 25 miljoner.

-Nu vill vi satsa på nya varugrupper där priset blir 100 kronor. Våra inköpare hittar fantastiska saker i Kina som egentligen har ett värde på 500 - 1 000 kronor men som vi skulle kunna sälja för en hundralapp. Det gäller allt från verktyg till kläder, säger Peter Ahlberg.

Fastighetsägaren Kurt Kristensen ser mycket positivt på Dollarstores planer. Han har redan haft kontakter med kommunens stadsarkitekt för att höra sig för om möjligheterna att bygga ut på tomten.

-Tomten där Dollarstore ligger har en total byggrätt på 2 470 kvadrat och därav utnyttjar Dollarstore och DSG 2 120. Det som återstår av byggrätten är alltså 350 kvadrat.

-Byggrätten är reglerad i detaljplanen och det finns inga formella hinder för fastighetsägaren att göra denna utbyggnad även om det förstås krävs bygglov. Ur kommunens synvinkel är det naturligtvis bra om sådana här byggen genomförs, framhåller stadsarkitekten Göran O. Sundell.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons