Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldisen Jonny tar över i toppen på s-listan

Annons

Jonny Gahnshag är 30 år, född i Södertälje och uppvuxen i Borlänge. Till Falun flyttade han för tio år sedan. Här bor han ensam i en stor etta på Trotzgatan.

I dag arbetar han som utredare på landstingets ledningskontor i Gävle. Där började Jonny i höstas. Innan dess läste han statsvetenskap i Uppsala och Borlänge. Under tre år utbildade han sig till sjuksköterska. Sedan arbetade han ett par år i det yrket också.

När Jonny Gahnshag var i 15-årsåldern gick han med i SSU, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund i Borlänge. Där var han ordförande ett tag. Som SSU:are satt han också med i Arbetarekommunens styrelse.

Sitt första kommunala uppdrag fick han i Borlänge 1991som ledamot i byggnadsnämnden.

Förra valet fanns Jonny Gahnshag med i Falun som nummer 41. I dag sitter han som vice ordförande i tekniska styrelsen.

En av fritidssysselsättningarna är att han åker Vasaloppet. I år gör han det för sjätte gången.

Dessutom är Jonny intresserad av design och arkitektur. Han tittar oftast en våning upp när han går i städer. På takornament och fasader. Då har han sett att Falun är en fantastisk stad även i detta avseende.

- Men det är klart att i en stad som blivit världsarv finns det otroligt mycket att titta på.

Som partiets främste företrädare efter valet tänker Jonny Gahnshag satsa på en ökad inflyttning av folk och företag.

- Det behövs för att kommunen ska få en bättre ekonomi.

Sedan vill han höja statusen på kommunens anställda. De ska få arbetsro och känna mer uppskattning. Det har varit si och så med det de senaste åren.

- Vi ska värna om våra anställda så att det blir en bättre arbetsmiljö och arbetsklimat, säger Jonny Gahnshag. Dessutom ska vi satsa på våra profilområden, bättre kommunikationer och på att bli en barnvänlig kommun.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons