Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dogmatiskt rödfärgade glasögon

Annons

Svar till Per Erik Granström, 2/4:

Per Erik Granströms söker försvara socialdemokraternas negativa inställning till skatteavdrag för huhållsnära tjänster med jämställdhetsargument.

Men faktum är att detta inte har något med jämställdhet att göra. Hur kan det vara mer jämställt att städa offentliga och privata lokaler än hjälpa äldre och funktionshindrade?

Om Granström tror att den kommunala hemtjänsten ska klara av dessa uppgifter, bör han tala med en handläggare inom förvaltningen. Denne kan förse honom med en lång lista på tjänster som personalen inte får utföra.

Jag vet genom medlemskap i både pensionärs- och handikapporganisationer att efterfrågan och behovet av sådana tjänster är enorm. Tyvärr är många hänvisade till den svarta marknaden. Att göra denna marknad vit är väl en samhällelig angelägenhet. Det är inte rätt att stora grupper ska tvingas bryta mot lagen för att kunna leva ett värdigt liv.

Jag är säker på att såväl dalfolket som hela svenska folket delar denna uppfattning.

Socialdemokraterna har utvecklats till att bli vårt mest konservativa parti. De söker lösa dagens problem med åsikter och metoder från 20- och 30-talet. När verkligheten inte stämmer de gamla dogmerna, är det dogmerna som ska gälla.

Byt glasögon!

ROLF HÖGBERG (FP)

Mer läsning

Annons