Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsorsaken ännu oklar

Annons

Ännu på fredagskvällen hade det inte framkommit några nya uppgifter som kan förklara vad som har hänt mannen i hans bostad.

Kroppen var under fredagen föremål för obduktion vid Rättsläkarstationen i Uppsala. Enligt kommissarie Sven-Åke Petters, vid Dalapolisens operativa samordningsenhet (POS) i Borlänge, lär ett besked om dödsorsaken vara att vänta tidigast på måndag. Resultatet av obduktionen blir avgörande för huruvida misstanken om mord ska kvarstå eller inte.

- Rättsläkare kom till lägen- heten redan samma dag, men vad han har sett eller sagt är inget som vi kan gå ut med i media, säger Petters som dock kan meddela att bostaden fortfarande är föremål för teknisk undersökning.

Enligt en första uppgift påträffades mannen död och nedblodad i sin säng. Senare vill en annan uppgift till tidningen göra gällande att mannen istället påträffades på golvet i hallen. Vilken av uppgifterna som är riktig vill dock polisen av utredningstekniska skäl inte uttala sig om.

- Vi måste ha locket på för att inte riskera att någonting går förlorat. Det är grundupplägget men om det är nödvändigt eller inte kan man inte veta på förhand, fortsätter kommissarie Petters.

På fredagen hade, enligt uppgift, upp mot 20 personer hörts med anledning av dödsfallet. Petters betonar dock mycket noga att några som helst misstankar inte riktas mot något håll.

- Vi fortsätter att arbeta helt förutsättningslöst enligt de rutiner som gäller och försöker kartlägga omständigheterna kring fallet, slutar kommissarien.

I fredagstidningen publicerades två telefonnummer dit personer som vill lämna upplysningar till polisen kunde ringa. Endast två samtal hade inkommit vid en avstämning på eftermiddagen.

FREDDY NYLUND HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons