Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolycka med skoter

Annons

En av flera dödsolyckor inträffade i Malung där en Malungskvinna i 60-årsåldern omkom i en skoterolycka vid sjön Femten sent på fredagskvällen. Kvinnan drunknade sannolikt sedan hon kört ut på öppet vatten i den s k Femtflon, som ligger nedströms dammen i Femten.

Olyckan inträffade vid 22-tiden på fredagskvällen. Kvinnan var på besök i en stuga, som ligger i anslutning till dammen vid Femtsjöns utlopp. Hon avsåg att göra en tur med skotern innan hon åkte hem till sin egen stuga, som ligger i närheten.

Kvinnan gav sig i väg på skotern, åkte över dammarmen och vek av på den skoterled, som går längs med sjön. Men efter bara en kort sträcka vek kvinnan av från skoterspåret och svängde så att hon kom ut mot det öppna vattnet.

-Det verkar som om hon tappat orienteringen i mörkret, någon annan förklaring har vi inte, för hon kände till platsen. Möjligen har hon sett ljusen från en stuga bortöver, men det var stugan som hon nyss kommit ifrån eftersom kvinnan gjort i stort sett en stor u-sväng, säger polisen.

Ett vittne såg kvinnans färd och hörde hur skotern plumsade i vattnet. Några personer skyndade snabbt till undsättning och det var stor dramatik då ytterligare en person och en skoter hamnade i vattnet i försöken att undsätta kvinnan.

En person hoppade också i det iskalla vattnet för att försöka rädda kvinnan, men han tvingades ge upp räddningsförsöken.

Räddningstjänsten larmades vid 22.30-tiden och ryckte ut med bandvagn och båt. Då man så småningom fick upp kvinnan var hon livlös.

Sjön Femten ligger cirka en mil väster om Malungsfors. På nästan exakt samma plats som olyckan i fredags, inträffade för cirka 15 år sedan en liknande olycka då en man råkade köra ut på det öppna vattnet nedanför Femtsjödammen och drunknade.

Nedanför dammen är vattnet strömt och en ganska bred fåra är öppen även vintertid.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons