Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dödsfälla för cyklister"

Annons

Varningen gäller en så kallad gris som nyligen placerats ut på gång- och cykelstråket genom grönområdet mellan Ljungvägen och Stigfinnargatan.

Åtgärden utfördes av tekniska kontorets arbetsavdelning efter en påringning om att det förekommer oönskad körning med bilar på den aktuella platsen.

Men den åsikten delas inte av alla som bor i grannskapet. En av dem som reagerar med skärpa är Anders Köhler på Ljungvägen. Han ser det som en ren tidsfråga innan en allvarlig cykelolycka inträffar på grund av grisen. Han vill därför att förhållandet uppmärksammas i tidningen.

- Det här är enligt sedvanan en väg som vi har gått och cyklat på sedan många år tillbaka, fortsätter Köhler som kräver snabba åtgärder för att cyklisternas säkerhet ska återställas.

- Trafiken med cyklar är så intensiv att gräset är bortslitet men det finns ju inte det minsta spår efter några bilhjul. Jag har tittat noga i gräset och i den lösa sanden vid lekplatsen men där finns inget som tyder på att det skulle förekomma biltrafik där, konstaterar han bestämt.

Köhler ser mycket allvarligt på att cyklisternas liv och hälsa äventyras genom det aktuella bilhindret.

- Betongblocket har ställts under ett träd och när det är mörkt är det nästan omöjligt att upptäcka för det finns ju ingen belysning i grönområdet.

- Förr eller senare kommer förmodligen någon cyklist att köra på betongblocket om det inte flyttas undan. Då går han eller hon på huvudet tvärs över och den drabbade slår förmodligen ihjäl sig.

I avvaktan på att personalen på tekniska kontoret ska agera har Köhler på eget bevåg lagt ut två stora varningsskyltar på ömse sidor om betonggrisen. Texten är tydlig och ger beskedet att där finns en "dödsfälla för cyklister".

Christer Lindberg, planeringschef på tekniska kontoret, låter meddela att han inte känner till den aktuella "dödsfällan". Därför bollar han ärendet vidare till stadsträdgårdsmästaren Svante Springare.

- Det finns grannar som påstår att det förekommer genomfartstrafik med bilar och det var därför som blocket ställdes ut. Men vi ska naturligtvis se om vi kanske kan flytta grisen på något sätt, lovar han.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons