Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL j

Annons

LEKSAND. George Svedu, Laknäs, avled den 14 juni i en ålder av 83 år. Närmast sörjande är en son med familj samt ett barnbarn.

SUNNANSJÖ. Edvin Johansson avled den 16 juni i en ålder av 96 år. Han föddes i Västansjö i en syskonskara om åtta systrar och bröder.

På den tiden fick man redan i unga år hjälpa till så gott man kunde. Edvin körde i skogen från tolvårsåldern. Han hade god hand med hästar, arbetskamrater som skulle skötas ordentligt.

Åren gick och i slutet av 1920-talet flyttade han sig till Stockholm för att söka arbete. Några år senare träffade han Viola från Grytänge som han gifte sig med. De byggde ett eget hus i Sollentuna och Edvin fick där arbete på en snickerifabrik.

På 1950-talet startade han eget, blev byggmästare och byggde och sålde många villor i Sollentuna.

Under tiden fick Viola och Edvin två söner som växte upp och bildade familj. Viola avled 1993. Edvin bodde ensam kvar i villan, men hade en längtan tillbaka till hembygden. Kontakten hade hela tiden funnits kvar genom stugan i Broby, Sunnansjö.

Efter sin 90-årsdag bestämde han sig för att sälja villan och flytta till Sunnansjö.

Efter att ha bott några år i en lägenhet började åldern ta ut sin rätt. Edvin bestämde sig för att flytta till Solgärdet där han bodde sista åren av sin levnad.

Han såg fram emot besöken av sin familj, inte minst av de nu åtta barnbarnsbarnen. Edvin var en glad, positiv person och mycket mån om sin familj och sitt hem.

Närmast sörjande är två söner med familjer.

ÄLVDALEN. Ann-Mari Örjes, Kåtilla, har hastigt avlidit i en ålder av 71 år. Hon var född och uppvuxen i Kåtilla där hon bodde och verkade i hela sitt liv.

Fram till pensioneringen arbetade hon på Föreningsbanken. Hon hade många intressen: familjen, hemmet, stugan i Rämma samt dansen. Närmast sörjande är två barn med familjer.

ÄLVDALEN. Ann-Mari Hårdén, Kittan, har avlidit i en ålder av 74 år. Hon var född och uppvuxen i Klitten.

Under sin yrkesverksamma tid arbetade hon på Morins i Älvdalen och på Älvdalens järnaffär. Hon var intresserad av trädgårds- och fårskötsel och vistades gärna i fäboden i Hykje. Ett annat stort intresse var släkt- och bygdeforskning.

Närmast sörjande är maken Arne och två barn med familjer.

Mer läsning

Annons