Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall Fyra generationer

Annons

Fortsättn från föreg. sida

LUDVIKA. Pellas Stig Jonsson avled den 17 april i en ålder av nära 56 år.

Han var bördig från Älvdalen. Barndomen och ungdomen blev besvärlig. Modern avled och fadern kunde inte ta hand om Stig och hans två syskon. De placerades på barnhem.

Till den svåra uppväxten kan läggas att Stig hade det svårt i skolan. Först i vuxen ålder hittade han språket på allvar.

Bitter? Inte alls. Tvärtom var Stig en mycket positiv person, hade alltid nära till ett skratt och spred glädje omkring sig.

Han har bott på många ställen i länet och bland annat arbetat i butik i Hedemora. Som anställd vid Samhall arbetade han i Malung och sedan i Ludvika. Efter att ha varit elprovare vid Samhall i Ludvika, fick han möjlighet att arbeta vid tvätten på Tallmogården, en sysselsättning som han trivdes stort med.

Fritiden fyllde han med många intressen. Stig var aktiv inom FUB och har under årens lopp spelat bowling och innebandy. Dans var ett annat intresse. Dessutom var han en mycket uppskattad materialförvaltare hos Ludvika Hockeys veteranlag.

Närmast sörjande är sambon och syskon med familjer.

MORA. Karin Haglöf, Mora-Noret, har avlidit den 20 april i en ålder av 89 år. Hon sörjes närmast av syskon, syskonbarn med familjer.

VANSBRO. Ingrid Björk- lund, Skamhed, avled den 20 april i en ålder av 84 år på Söderåsens servicehus. Hon var född och uppväxt i Skålö.

1939 mötte hon sin blivande make Erik i hembygdskören och de gifte sig sedan 1947 och fick dottern Lena. Deras gemensamma intresse var sång och musik och tillsammans med kören gjorde de många resor.

Ingrid var intresserad av konst och målade själv i olja och akryl. Ingrid var en friluftsmänniska som tyckte om att cykla och att ströva i skog och mark. En tid delade hon ut posten i byn. Ingrid samlade på rötter och stenar under sina promenader i skogen som hon senare gjorde olika prydnadsarrangemang av.

De sista åren bodde Ingrid på Bäckaskogs vårdcentral de sista två månaderna bodde hon på Söderåsen.

Närmast anhöriga är maken Erik en dotter och dotterdotter med familjer samt två systrar med familj.

Mer läsning

Annons