Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BJÖRBO. Mats Karin Eriksson, avled måndagen 9 september i en ålder av 90 år. Hon var född och levde i alla år i Björbo.

Gården med eget jordbruk, fäboden och barnen var en viktig del av hennes liv. Hon levde ett stillsamt liv och fritiden ägnades bland annat åt trädgårdsskötsel.

Från mitten av trettio-talet och fram till 1965 var hon fäbodkulla, med egna kor, på Tyrsberget.

Närmast sörjande är de två barnen med familjer.

BY. Lisslasses Nils Eriksson, avled fredagen 6 september i en ålder av 88 år. Han var född och uppväxt i Floda, genom giftermål 1940 kom han till By och släktgården Bomans.

Under sitt yrkesverksamma liv arbetade han i skogen på vintern och med jordbruk och annat grovarbete. Under 1940- och 1950-talen hade han en cykelverkstad vid sidan om övrigt arbete och blev allmänt känd som "cykel-Nils".

Fritiden ägnades åt fiske samt sång och musik. Han var mångårig medlem i kören "Mockfjärdspojkarna".

Närmast sörjande är sonen Erik Boman med familj.

BORLÄNGE. Inredningssnickare Rune Sandin, Sörbo, Hjärpbo, har avlidit i en ålder av 67 år. Han efterlämnar närmast familj och syskon.

Rune Sandin växte upp i Övermora by. Efter skolgång i Kvarnsveden kom han till vidareutbildning på Industriskolan. Pappersbruket i Kvarnsveden blev den första arbetsplatsen och sedan väntade Gustafs träindustri, där han arbetade i många år. När verksamheten vid detta företag lades ner öppnade han egen firma som inredningssnickare. Bland annat kan nämnas att han arbetat med sin specialitet både vid hotell Sheraton i Stockholm och vid Globen.

Till de privata intressena för Rune Sandin hörde jakten.

FALUN. Ruth Broström, Ingels väg 61, avled den 4 september i en ålder av 77 år. Närmast sörjande är maken Ivar, döttrar, barnbarn och syskonbarn.

Ruth var född i Enköping. I ungdomen arbetae hon i familjens slakteri och charkuteributik. Hon gifte sig med Ivar som hon fick två döttrar med. I mitten av 1950-talet flyttade familjen till Heby där Ruth arbetade i butik.

Till Falun flyttade familjen 1968, där arbetade Ruth vid landstingets centraltvätt där hon var kvar till sin pensionering.

Hennes fritidsintressen bestod av fiske, skidåkning, musik och att lösa korsord.

FREDRIKSBERG. Christer Hansen, Haninge och Fredriksberg, avled i samband med en olycka den 5 september. Han blev 41 år. Christer Hansen var född och uppväxt i Fredriksberg. Intresset för matlagning gjorde att han utbildade sig till kock och arbetade en period vid Herrgården.

Vid 26 års ålder bytte han bransch och blev vägarbetare vid Skanska. På grund av arbetet skaffade han en övernattningslägenhet i Haninge, men höll hela tiden en nära kontakt med släkt och vänner i Fredriksberg som han besökte minst en gång varje månad.

Tidigare när han hade möjlighet deltog han i älgjakten. Andra stora intressen var matlagning och att åka motorcykel. På vintern brukade han koppla av med en resa till Kanarieöarna.

Christer Hansen var mycket omtyckt, snäll och omtänksam. Den som han helst slösade de egenskaperna på var sonen som alltid kom i första rummet.

Närmast anhöriga är sonen, fadern och syskon med familjer.

GRÄNGESBERG. Karin Eriksson, Granliden, avled den 1 september i en ålder av 89 år. Hon var född och uppväxt i Grängesberg och var bosatt på orten större delen av sitt liv. Karin Eriksson kännetecknades av sin omsorg kring hemmet och familjen.

Närmast sörjande är maken Gunnar, sonen Lennart med familj i Hammarö, samt övrig släkt och vänner.

LUDVIKA. Karl Byhlin, Kolbottenvägen, avled den 9 september i en ålder av 75 år. Hans stora intresse var att spela bridge på olika platser i Västerbergslagen, samt att läsa. Närmast sörjande är fyra döttrar med familjer.

LUDVIKA. Kjell "Potte" Pettersson avled den 10 september i en ålder av 57 år. Han var född i Gävle, men när han var två år flyttade familjen till Ludvika. Kjell Pettersson hann med ett skiftande arbetsliv innan han drabbades av sjukdom. Bland annat var han på sjön i många år och arbetade även i skogen med häst i trakten av Fredriksberg, en syssla som passade honom bra då han var en stor djurvän.

De senaste 20 åren vistades han på ett sjukhem.

Närmast sörjande är två barn och tre syskon med familjer.

MALINGSBO. Ingvar Arvidsson, Nyhammar, Hagen, avled den 10 september. Han blev 79 år. Ingvar Arvidsson föddes i Nyhammar, Hagen och förblev sin hembygd trogen hela livet.

Skogen var hans stora intresse, både i arbetslivet och på fritiden. Som skogsarbetare fick han uppleva den stora omvälvning av branschen som mekaniseringen innebar. I mitten av 1950-talet var han en av de första i trakten som lade undan de gamla verktygen och började använda motorsåg.

När skogsmaskinerna sedan gjorde sitt intåg, arbetade han som maskinförare i många år. Innan pensioneringen sadlade han om och blev byggnadsarbetare vid Domänverket, samma arbetsgivare som han haft under alla år i skogen.

Ingvar Arvidsson fick också uppleva tiden med flottning på Hedströmmen och berättade gärna om upplevelserna som flottare. På fritiden handlade det också om skogen där han ofta vistades som jägare och fiskare.

Närmast sörjande är en son med familj, barnbarnsbarn och syskon med familjer.

NÅS. Ingeborg Anderson, Tacoma i nordvästra USA, avled den 27 augusti 97 år gammal. Hon föddes i Hjulbäck, Nås, i november 1904 och var den yngsta av nio syskon. Hon emigrerade som 18-åring tillsammans med tre bröder och blev amerikansk medborgare 1937.

Ingeborg, även kallad Inge, gifte sig 1927 med Liss Daniels Gunnar Anderson som var bördig från Tibble i Leksand. Han gick bort hösten 1988.

Tillsammans tillbringade de mycket tid på Vallhalla lodge för att dansa med sina vänner. Inge tillhörde också Vasa Women´s Lodge. Hon trivdes med att arbeta i trädgården och hon arbetade även som hushållerska en tid.

De senaste sex åren bodde hon på Pioneer Place of Tacoma Alzheimer´s Home.

Hon sörjs närmast av en brorson med familj och en brorsdotter med familj i USA samt av syskonbarn i Nås, Björbo och Vansbro och syskonbarn till Gunnar Anderson i Leksand.

Begravningsakten hölls den 4 september i Mt. Wiew Garden Chapel.

STÄLLDALEN. Sven Johansson avled den 7 september i en ålder av 91 år. Han var född i Stora Krigstjärn som den yngste i en syskonskara på tio barn.

Sven Johansson arbetade fram till pensioneringen vid en byggnadsfirma. Fritiden fyllde han med en mängd uppdrag och engagemang. Han har varit ordningsvakt och brandman i Ställdalens brandkår, samt aktiv medlem i flera föreningar såsom Ställdalens AIK, Hjärt- och lungsjukas förening och Ljusnarsbergs trädgårdsförening.

Dessutom var Sven Johansson politiskt aktiv inom socialdemokraterna och som pensionär medlem i PRO.

Närmast sörjande är hustrun och dottern med familj.

VANSBRO. Bengt Holm, 64 år, Bomled, avled den 7 september. 1954 började Bengt arbeta på Träkol AB, numera Libra i Vansbro AB. Han blev kvar på samma arbetsplats i drygt 47 år, fast ägarna och företagsnamnen varierat under åren. Tidigare i år fick Bengt pension.

Bengt som var idrottsintresserad tillhörde VAIK:s fotbollsektion. Han var dessutom under 20 år ledamot i Vansbro Teaterförening och tidigare var han aktiv inom styrelsen för Folkets Hus. Tillsammans med en kamrat var var han föreståndare för biografen i Medborgarhuset. Dagen efter Bengts död ställdes bioföreställningen in och ett ljus tändes i foajén till hans minne.

Bengt Holm sörjes närmast av modern och syskonbarn med familj.

Mer läsning

Annons