Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Anna-Brita Anfält avled den 23 juli i en ålder av 92 år.

Hon var född och uppväxt i Strömsund, Jämtland. Efter realexamen vistades hon ett år i Berlin och gick på "Frauenschule", husmodersskola.

Anna-Brita utbildade sig till kartriterska. Hon var rit- och skrivbiträde hos distriktslantmätaren i Ströms distrikt i fem år innan hon 1934 fick anställning som kartriterska vid Uddeholms skogsförvaltning i Uddeholm.

I Uddehom träffade hon sin blivande make Ulf Anfält, som var anställd vid samma bolag. 1939 flyttade de till Degerfors och senare till Smedjebacken. 1947 kom familjen till Borlänge. Anna-Brita skötte hemmet och de fem barnen. När de blev stora hade hon en kortare anställning som kartriterska på Domnarvets jernverk och på 70-talet var hon några år arbetsledare vid Tunabygdens gammelgård.

Vid sidan av hemmet och arbetet ägnade hon sig gärna åt handarbete. Hon var också road av att läsa.

Närmast anhöriga är maken Ulf samt barnen Görel, Björn, Martin, Gunnar och Sverker med familjer.

BORLÄNGE. Ingeborg Berglöv avled den 23 juli i en ålder av 93 år. Närmast anhöriga är sonen Sune med makan Birgit och barnbarnet Susanne med familj.

Ingeborg Berglöv som var född i Venjan flyttade elva år gammal med föräldrarna till Sunnanö i Torsång. Familjen hade där köpt ett hemman. En kort tid arbetade Ingeborg som ung i hushållet på prästgården i Torsång.

Ingeborg gifte sig 1930 och makarna bodde fyra år i Islingby innan de byggde hus i Mjälga. i Mjälga bodde Ingeborg kvar till för åtta år sedan då det blev flytt till servicehuset på Hagalund.

Ingeborg som skötte hem och familj var känd för att gärna ställa upp. Hon hjälpte också sina föräldrar, grannar och vänner en hel del.

Fiske blev Ingeborg Berglöv i 50-årsåldern intresserad av på allvar. Det gällde såväl sommar som vinterfiske och Ingeborg engagerade sig i Borlänge Sportfiskeklubb, bland annat som aktiv i tävlingskommittén.

BORLÄNGE. Lage Hamp, Tångringsgatan 9, avled den 25 juli efter långvarig sjukdom. Närmast anhöriga är sambo, barn med familjer, sambons barn med familjer och en bror med familj.

Lage Hamp var född och uppväxt i Skenshyttan. Han var yrkesverksam som smed och reparatör med arbetsplatser i bland annat Stockholm, Uppsala och Ludvika. Sin senaste anställning hade Lage Hamp i bredbandsverket på SSAB i Domnarvet. Han var aktiv bowlare så länge hälsan tillät detta. Att dansa uppskattade Lage Hamp mycket liksom att läsa och lösa korsord.

BORLÄNGE. Frida Jeppson avled torsdag 25 juli i en ålder av 79 år. Hon var född och uppväxt i Gagnef. Hon jobbade många år på Domus i Borlänge som sömmerska och på blomsteravdelningen. Hennes fritidsintressen var sommarstugan på Lennheden där blommor och trädgårdsodling tog mycket tid. Närmast sörjande är syster, svåger, syskonbarn med familjer.

FALUN.Anna-Britta Wallin avled torsdagen den 11 juli i kretsen av sina närmaste efter en tids sjukdom. Hon blev 69 år. Hon var född och uppväxt i Hälsingberg tillsammans med elva syskon.

Anna-Britta blev Hälsingberg trogen under hela sitt liv. 1953 gifte hon sig med Arvid och de fick fyra söner. Under sitt yrkesverksamma liv arbetade hon bland annat på Främsbacka, Korsnästvätten och som vårdbiträde på Korsnäsgården.

Fritiden ägnade hon åt familjen, handarbete, promenader och på senare tid även körsång. Frukostträffarna varje måndag och torsdag tillsammans med sina systrar betydde mycket för henne.

Anna-Britta hade en positiv grundsyn på livet, hon var alltid glad och lättsam att umgås med. När det gällde familjen ställde hon alltid upp och hjälpte till, helst med barnbarnen.

Anna-Britta Wallin sörjes närmast av sönerna Håkan, Hans, Jan-Erik och Stefan med familjer.

GUSTAFS. Rolf Bokström, Braskens väg 8, Gustafs, har avlidit i en ålderav 60 år. Närmast anhöriga är maka, barn, barnbarn, mor och en bror.

Rolf Bokström som var född i Borlänge, i Forssa, utbildade sig till lärare. Då 1969 var färdig med sin utbildning arbetade Rolf första terminen i Malung. Under vårterminen 1970 tjänstgjorde han på Gylleskolan i Borlänge. Till Klockarskolan i Säter där han var en omtyckt lärare kom Rolf Bokström hösten samma år. Han fortsatte att undervisa i matematik, kemi och biologi. Till speciallärare utbildade sig Rolf åren 1978-1979.

Sjukdom drabbades han av 1995, men kom tillbaka och fortsatte året därpå som speciallärare.

Rolf Bokström ägnade sig i ungdomen år idrott. Främst var det fotboll och han spelade i IK Brages juniorlag. Andra intressen var skogen och djur. Rolf Bokström var engagerad i Gustafs jaktvårdsförening som kassör och i jaktvårdskretsen som sekreterare. Han var vidare känd för ett praktiskt handlag. Dokumenterat genom bland annat husbyggen och bilreparationer.

Även hästar blev Rolf intresserad av och han födde upp det egna fölet Rohasfighter. Hästen som var framgångsrik på travbanorna tränade Rolf Bokström fram till april i år.

HORNDAL Gerda Larsson, Horndal avled den 23 juli 2002. Hon blev 84 år.

Gerda Larsson härstammade ursprungligen från Ångermanland men har varit bosatt i Horndal sedan 1955 dit hon då flyttade tillsammans med sin man och sina två flickor.

Gerda (då) Johansson föddes i Kungsgården, Nyland utanför Kramfors. Hon är äldst av fyra syskon.

Efter Hola folkhögskola utbildade hon sig till mejerist. Så småningom flyttade hon till Bjurholm där hon träffade Rubert Larsson. Paret gifte sig 1946. Efter några år i Sollefteå och Holmsund flyttade makarna tillsammans med sina två flickor till Dalarna.

Den första tiden i Horndal var Gerda hemmafru. Hon arbetade då några somrar tillsammans med ett "gäng damer" med skogsplantering. En tuff men rolig arbetsuppgift för de som deltog. Senare delen av 60-talet började Gerda en timanställning på posten i Horndal. Denna utvecklades till en postkassörstjänst vilken hon behöll till sin pensionering.

Gerda var sedan ungdomen en duktig gymnast och deltog under många år aktivt i gymnastikföreningen i Horndal. Hon var även aktiv inom Röda Korset och Lottakåren.

Innan hennes sjukdom - Parkinsons - utvecklades var hon också skicklig på att väva.

Gerda tyckte mycket om att vistas i skog och mark, att plocka bär och svamp, men även att lyssna på och lära om växter och fåglar. Det är med respekt man minns hennes stora kunskap i detta avseende, men även i övrigt hennes allmänbildning och breda kunnande.

Knappt tre veckor efter det att maken Rubert avled fick också Gerda somna in. Hon sörjes närmast av sina döttrar Lisbeth och Annica med familjer.

Mer läsning

Annons