Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BJÖRBO. Sivert Olsson, 80 år, avled i hemmet den 11 januari. Sivert som bodde i Björbo hela livet har arbetat i skogen och på spisbrödsfabriken. Före pensioneringen arbetade han på Samhall i Mockfjärd. Sivert var intresserad av fotografering och av fiske. Han sörjes av släkt och vänner.

BORLÄNGE. Förre ingen-

jören Alf Bergstedt, Borlänge, avled den 13 januari. Han blev 83 år.

Alf Bergstedt som var näst äldst i en syskonskara av fyra var född och uppväxt i Storfors i Värmland. I skolan var Alf väldigt duktig och kunde ha fått stipendier för fortsatta studier. Istället valde han att vid 13 års ålder börja arbeta vid rörverket i Storfors. För Alf som blev ingenjör blev det senare studier i Hässleholm och examen 1946. I Hässleholm träffade han sin blivande hustru Gunnel. Paret som gifte sig 1945 fick barnen Christer, Bo och Sylwie.

Efter avslutade studier fick Alf arbete på en mindre firma i Perstorp, senare vid Morgårdshammars valsverk. Familjen skulle 1952 emigrera till USA. Alf hade redan rest över då han blev sjuk och fick återvända till Sverige.

Istället blev det nu flytt till Karlstad. Sedan Alf från Karlstad blivit utlånad till Domnarvets järnverk gick flyttlasset till Borlänge. Efter en period som chef för Vikers startade Alf Berg-

stedt 1964 eget företag, Bergstedts ingenjörsfirma. I sitt företag arbetade Alf sedan fram till pensioneringen.

Alf Bergstedts kunnande inom bland annat hydraulik var stort.Själv drabbad av sjukdom kom Alf att intressera sig för och uppfinna hjälpmedel.

På fritiden ägnade sig Alf gärna åt fiske och umgänge med bekantskapskretsen. Han var medlem i Värmlandsgillet och Vasaorden.

Närmast sörjande är makan Gunnel, barnen Christer, Bo och Sylwie med familjer samt syster med familj.

BORLÄNGE. Kristian Hagen, Borlänge, avled den 17 januari i en ålder av 86 år.

Han var född och uppväxt i Skåne. Kristian som yrkesarbetade som lantarbetare flyttade i slutet av 1940-talet till Borlänge. Här träffade han hustrun Lucia som var född Arvidsson. Hustrun avled i februari förra året.

De bodde första tiden på Bullermyren innan det blev flytt till Dagnyhusen. För makarna som inte fick några egna barn blev Lucias syster Ullas barn nästan som egna.

Kristian som tillhörde Frälsningsarmén blev frälsningssoldat då han kom till Borlänge.

Han sörjes närmast av svägerskan Ulla, svägerskans barn Jan, Kerstin och Hans med familjer och syskonbarn i Skåne.

BORLÄNGE. Boris Kvarnström, Sturegatan 18, avled den 18 januari efter en kort tids sjukdom. Han blev 79 år.

Boris Kvarnström var född och uppväxt i Hönsarvet. Då Boris som ung började arbeta i Domnarvets järnverk hade han arbetslivserfarenhet som springpojke hos Bergebo sanatorium och Domnarvets sjukstuga. Här vikarierade han för sin äldre bror Erik. I Domnarvets järnverk/ SSAB Tunnplåt kom Boris sedan att arbeta fram till sin pensionering.

Foto var ett av Boris Kvarnströms stora intressen. Genom åren gav han många prov sitt eget fotografiska kunnande och på den känsla för små detaljer som gav ett slutresultat väl värt att beundra. Den egna fotografiska skatten växte i takt med att Boris bland annat fångade naturupplevelser och dokumenterade såväl den egna släkten som karnevalsstämningen under Barnens Dag i Borlänge.

Med historia, natur, konst och musik som andra stora intressen behövde Boris Kvarnström knappast ha några fritidsproblem. Boris behövde inte heller någon längre betänketid innan han i det tidiga 1980-talet nappade på det erbjudande om förtida pension och goda villkor som äldre anställda i SSAB då fick. Denne verklige gentleman skulle väl utnyttja möjligheterna att fullt ut ägna sig åt sina stimulerande intressen.

Han sörjes närmast av brodern Erik med hustru Wilma, svägerskorna Ruth och Ursula, samt övrig släkt och vänner.

GRÄNGESBERG. Mattis Persson avled den 20 januari i en ålder av nära 88 år. Närmast sörjande är två döttrar med familjer.

LIMA. Fru Karin Håkansson, Gråheden i Lima, avled fredagen den 17 januari på Skålmogårdens Vårdhem i en ålder av 81 år. Karin var född och uppvuxen i Gråheden i Lima där hon varit verksam och bosatt hela livet. Närmast sörjande är maken Vicke, en son och två döttrar med familjer.

LUDVIKA. Irma Furugren avled den 14 januari i en ålder av 101 år. Hon var född i Ludvika och bodde i Östansbo, även efter att maken gått bort i början av 1980-talet. Irma Furugren har hela livet ägnat sina krafter åt hemmet. Hon tyckte om att handarbeta. Trädgården var ett annat stort intresse. Närmast anhörig är sonhustrun.

LUDVIKA. Karl-Gustav Söderqvist avled den 21 januari på Falu lasarett i en ålder av 79 år. Närmast anhöriga är barn med familjer.

MORA. Göta Blomqvist, Gävunda, avled den 15 januari i en ålder av 84 år. Närmast sörjande är två döttrar samt en syster med familjer.

MORA. Sune Olsson, Mora-Noret, avled den 17 januari i en ålder av 70 år. Han sörjes närmast av en son med familj, en dotter samt en syster med familj.

ORSA. Edit Rehn, Skattungbyn, har avlidit, 77 år gammal. Närmast sörjande är barnen med familjer samt Folke.

RÄTTVIK. Anna Danielsson, född Nylander, Sätra, avled 10 januari i en ålder av 82 år. Hon föddes i Röjeråsen och arbetade bland annat på Rättviks Tunnbrödsbageri. Hennes fritidsintressen var handarbete och gårdens sysslor. Anna Danielsson sörjes närmast av tre barn med familjer och syskon.

VÅMHUS. Birger Bäck, Våmhus, har avlidit 85 år gammal. Han sörjs närmast av söner med familj. Birger Bäck var son till den kände korgmakaren Anders Bäck som utfört stora inredningsarbeten i Våmhus kyrka.


Mer läsning

Annons