Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Iréne Kangasnemi, Klöverstigen 14 D, avled den 11 mars vid en ålder av 73 år.

Iréne Kanagasnemi som var bördig från Kemi i Finland kom som krigsbarn till Sverige.

I Mölndal där också dottern Kristina är född bodde Iréne i slutet av 1950-talet. Därifrån blev det flytt till Borlänge där Iréne en tid arbetade vid Domnarvets järnverk.

Efter en period i Oxelösund, med järnverket där Iréne arbetade, flyttade familjen i början av 1970-talet åter till Borlänge.

Irénes stora intressen var att sy och den hund hon hade och som hon ägnade en hel del tid åt.

Iréne Kangasnemi sörjes närmast av dottern Kristina, barnbarnen Therese, Annelie med sambo samt barnbarnsbarnen Cim och Ida.

BORLÄNGE. Eric Lindström, Pransvägen 8, avled den 8 mars efter en tids sjukdom i en ålder av 53 år.

Eric Lindström var från Sifferbo och gifte sig 1976 med Ann-Christin. De fick två barn.

I sin ungdom provade Eric på på flera olika arbeten. Han var bland annat en tid anställd vid Kvarnsvedens pappersbruk.

Vid Fonus började Eric 1977, detta samtidigt som han läste till jurist vid Uppsala universitet. 1985 var han klar med denna utbildning. Anställningen vid Fonus lämnade Eric Lindström 1987 då han startade egen juristbyrå.

Förvaltare och god man inom överförmyndarnämnden i Borlänge började Eric arbeta som sedan han avvecklat sin juristbyrå.

Som ung var Eric mycket intresserad av jakt och sport, främst fotboll. I barnens fritidsintressen var Eric Lindström alltid mycket engagerad. Bland annat var han fotbollsledare för ungdomar, en tid ordförande för Borlänge SK och satt även med i styrelsen för Bullermyrens IK och i Lerbäckens ridskola.

Eric var vid sitt frånfälle suppleant i Gimmens fiskevårdsstyrelse.

Hälsan började 1999 svika Eric som efter en tid blev sjukpensionär. Som sjukpensionär fortsatte han sitt tidigare arbete som god man, nu som bisyssla.

Eric Lindström sörjes närmast av makan Ann-Christin, barnen Magnus och Maria samt faster Elsa.

JÄRNA. Tora Nilsson, Skålö, avled på Mora lasarett den 14 mars efter en tids sjukdom. Hon blev 87 år.

Tora var född och uppväxt i Fredriksberg men kom till Vansbro i 15-årsåldern för att ta hand om sin morfar. Genom giftermål hamnade hon i Skålö där hon ägnat sin insats åt att sköta hem och familj. Under de senaste sju åren har hon varit bosatt vid Solgärdets servicehus i Järna. Ett av Toras stora intressen var polkagriskokning, en kunskap som tog tog med sig från uppväxtåren i Fredriksberg. Hon lärde upp släkten i konsten, något som i dag blivit en stark jultradition bland många hushåll i Skålö. Själv tillverkade hon uppemot 40 kilo polkagrisar till jul som hon delade med sig utav till grannar och vänner.

Tora Nilsson sörjes närmast av maken Mor Robert, tre barn, sex barnbarn och fyra barnbarns barn.

LIMA. Kvarn Svea Thunberg, Västra Ärnäs i Lima, avled söndagen den 16 mars i en ålder av 89 år. Närmast sörjande är barnbarn med familjer samt syster och broder.

MOCKFJÄRD. Skogsarbetare Anton Dalfors, Mockfjärd, har avlidit i en ålder av 79 år. Han var född och uppvuxen i Dalbyn, Rättvik. Han var naturintresserad och tillbringade gärna fritiden i skogen.

Närmast sörjande är tre döttrar med familjer.

MORA. Läraren och civil-

ekonomen Lars Lindskog, Hantverkaregatan 19, avled hastigt i hemmet den 4 mars. Han blev 85 år. Lars Lindskog var född i Växjö, han växte upp i Falun, där han tog studentexamen. 1948 tog han civilekonomexamen och inledde sin yrkesbana på svenska handelskammaren i Madrid, där han var verksam i två år. Efter det flyttade han till Falun för jobb på Wasatrafik. Under den perioden var Lars med om att starta Wasaresor 1960. Lärarbanan inledde han först med ett vikariat på handelsgymnasium i Falun och den första ordinarie lärartjänsten var som adjunkt i Sandviken. 1969 flyttade familjen till Mora. Lars fick en lektorstjänst på S:t Mikaelsskolan, som han innehade i 14 år fram till pensioneringen 1983. Som pensionär ägnade sig Lars Lindskog mycket åt familjen, bland annat som revisor och vaktmästare åt hustrun Gun, som drev en vegetarisk restaurang i Lisselby. Fritidshuset i Venjan och att lyssna på musik var två andra sysslor som Lars gjorde med glädje. Närmast sörjande är hustrun Gun och sonen Johan med familj.

MÖLNLYCKE. Gerda Harén avled den 12 mars. Den 23 mars skulle hon ha fyllt 90 år. Hon var född och uppväxt i Klenshyttan. Efter sitt giftermål med Erik flyttade hon till Grängesberg där han arbetade i gruvan. Själv arbetade hon under tiden i Grängesberg vid tvätteriet.

På grund av sitt arbete som gruvarbetare blev maken sjuk, fick så kallad stendammslunga, och avled 1967. Två år senare flyttade Greta Harén till Mölnlycke har sedan dess bott där. Några stora intressen utanför hemmets väggar hade hon inte utan trivdes bäst när hon fick sköta sitt hem.

Närmast sörjande är dotter Kerstin med familj.

SMEDJEBACKEN. Einar Vedberg, Gubbo, avled den 11 mars i en ålder av 85 år. Han härstammade från Silvberg socken. Under åren har han bott på flera ställen, bland annat Lövåsen, Getbo, Jobsbo och på senare tid i Gubbo.

Hela livet arbetade han i skogen och körde häst. Även på fritiden var hästar ett av hans stora intressen. Det andra var auktioner som han besökte med hjälp av sin moped.

Einar Vedberg var ogift. Närmast sörjande är en bror och en syster.

Mer läsning

Annons