Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Kjell Mattsson, Sör Sellnäs, har avlidit i en ålder av 60 år. Han sörjes närmast av sambon Mona, tre barn med familjer, barnbarn samt syskon.

Kjell Mattsson var född i Hönsarvet. Efter skolan började han med skogsarbete. Då hans pappa och farbror startade Dala Trädgårdsanläggningar började Kjell arbeta i familjeföretaget. Tll en början körde han lastbil. Hela verksamheten tog Kjell Mattsson över för ett 20-tal år sedan.

Jakt och fiske var Kjells största fritidsintressen. Han avled under älgjakten. Det var då jaktkamraterna höll på att dra fram en skjuten älg.

Kjell Mattsson var politiskt engagerad inom centerpartiet och verksam i Väster Tuna centeravdelning.

BORLÄNGE. Bo Eklund, Betesgatan 10 A, avled den 21 oktober i en ålder av 74 år. Närmast sörjande är sonen Christer och dottern Ewa-Britt med famijer, syskon samt övrig släkt.

Bo Eklund var född och uppväxt på Hushagen. Som ung började Bo arbeta som springpojke i Borlänge Bokhandel. Efter åren som springpojke fortsatte Bo Eklund som medhjälpare i den anrika bokhandeln där han slutligen blev delägare.

Under flera år varvade Bo arbetet i bokhandeln med extraarbete som bilskollärare. Han arbetade då för Öst bilskola vid Tunagatan.

Med böcker, bland annat kurslitteratur inom olika ämnesområden, fortsatte Bo Eklund arbeta även efter nedläggningen av Borlänge Bokhandel. Bo arbetade då med bokbeställningar åt kommunen. Dessa arbetsuppgifter skötte han fram till sin pensionering.

Bo Eklund var känd och uppskattad som en verklig humorist. Han var också mycket hjälpsam och ställde alltid upp om någon behövde få hjälp med snickeriarbeten. Snickeri var också Bo Eklund stora intresse och han byggde själv familjens sommarstuga i Gustafs.

DALA-HUSBY. Erik Westerholm, Husby Kungsgård, har efter en tids sjukdom avlidit på Avesta lasarett i en ålder av 79 år. Han sörjes närmast av makan Gun-Lis samt barn med familjer.

Erik Westerholm var född och uppvuxen i Husby. I mycket unga år började han arbeta som chaufför. Egen lastbil skaffade sig Erik vid 22 års ålder, efter sin värnplikt. Han arbetade i hela sitt yrkesverksamma liv i sitt åkeri, företaget överlät han senare till sin son Göran. I frågor rörande åkerinäringen var Erik Westerholm engagerad i flera styrelser.

Främst i unga år ägnade Erik fritiden åt olika idrottsföreningar och åt fotboll. Han var i slutet av 1960-talet en av initiativtagarna till att Husby AIK återuppstod som förening. Under flera år var Erik sedan föreningens ordförande.

Fiske, skog och natur var andra stora fritidsintressen. Han hade också flera travhästar. De tog under 1980-talet mesta fritiden i anspråk.

I pensionärsföreningen SPF Husaby var Erik aktiv medlem och han tittade gärna på fotboll, ishockey, trav, friidrott och motorsport.

Erik var mycket hjälpsam och ställde alltid upp då de egna barnen eller andra behövde hjälp med något praktiskt.

LUDVIKA. Eva Ericsson avled den 23 oktober på Falu lasarett efter en lång tids sjukdom. Hon blev nära 37 år.

Närmast sörjande är mormor, Micke och Anki.

NÅS. Erik Brusberg, 80 år, Skansbacken, avled på Bäckaskogs sjukhem den 20 oktober. Erik som var född i Smedjebacken kom som sexåring till Lindesnäs tillsammans med familjen.

Efter skolan började han arbeta åt Stora Kopparberg i skogen men även på lantbruket och senare på kraftstationen i byn. Från 1945 arbetade han med sprängning, bland annat då bolaget byggde skogsbilvägar.

1950 byggde Erik sig ett eget hus på Skansbacken. Året efter fick han anställning som sprängare på Musköbasen och året därpå var han med och sprängde avloppstunneln i Hummelforsen, Äppelbo.

I tio år arbetade Erik på det stora dammbygget vid Trängslet, som skiftförman och verkmästare. 1964 blev Erik byggmästare i Sälenfjällen.

Han byggde 56 hus, vägar och avlopp i Tandådalen. Han byggde också en lift vid Hundfjället, åt Lima kommun.

Då reningsverket i Nås byggdes var Erik med som anställd åt Helge Karlssons Bygg AB. från 1971 och fram till pensioneringen 1986 var Erik kommunanställd maskinist på reningsverket i Nås. Hans största fritidsintressen var jakt och fiske.

Erik Brusberg sörjes närmast av två döttrar med familjer samt av en bror.

VÄSTERÅS. Mats Fagerström avled den 21 oktober i en ålder av nära 79 år.

Han var född i Falun. Efter avlagd ingenjörsexamen i Västerås arbetade han under många år vid Asea i Ludvika, bland annat på ritkontoret. 1967 flyttade familjen till Västerås där han blev provrumschef på Asea Finnslätten.

Vid 60 års ålder lämnade han Asea och öppnade en egen firma inom elektronikbranschen som han sedan drev i 15 år.

Mats Fagerström har under åren haft ett flertal hobbies, till exempel fotografering. Han har också varit scoutledare under tiden i Västerås.

Banden med de gamla vännerna i Ludvika har bibehållits, inte minst tack vare alla vistelser vid sommarstugan i de gamla hemtrakterna.

På senare år har han intresserat sig mycket för stenslipning och silversmide.

Närmast sörjande är makan, två söner och barnbarn.

Mer läsning

Annons