Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

LIMA. Brita Persson, Hjulslätt, Lima, avled måndagen den 28 mars i en ålder av 76 år. Hon var mycket intresserad av kultur och natur och vistades gärna i skog och mark.

Närmast sörjande är make, barn med familjer samt syskon.

LUDVIKA. Eva Tengström, född Vedin, avled den 24 mars i en ålder av 80 år. Hon var bördig från Långshyttan.

Efter skolan arbetade hon en tid på ett äldreboende på hemorten. Senare fick hon tjänst hos vid den mindre av de två herrgårdarna i Stjärnsund. Där träffade hon 1945 sin blivande man Göte. Året därpå gifte de sig i Långshyttan.

Familjen flyttade till Västerby. 1950 bosatte de sig i Hedemora för att slutligen flytta till Ludvika. Först bodde de i området Karelen för att sedan flytta till Ludvika Gård.

Eva arbetade vid skolbespisningen på Valhallaskolan. Hon gjorde ett uppehåll efter att ha fått sitt tredje barn, en dotter som faktiskt föddes hemma i lägenheten.

Senare återupptog hon arbetet fram till att hon 1981 drabbades av en stroke. Den påverkade förmågan att tala, men så småningom var hon ändå tillbaka på arbetet. Tre år senare fick hon ytterligare en stroke och den visade sig vara svårare. Hon blev delvis förlamad och fick sjukpension.

Samma år fick maken möjlighet att ta förtida pension och genom detta kunde hon bo kvar hemma. Sedan dess har de hjälpts åt med hemmets sysslor.

Hon var intresserad av handarbete och tyckte om att lösa korsord.

Närmast sörjande är maken Göte, barnen Gerth, Glenn och Greth med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.

LUDVIKA. Uno Eriksson avled den 27 mars i en ålder av 90 år. Han var bördig från Långban i Värmland. 1948 kom han till Ludvika och började arbeta vid Asea. Senare blev han anställd vid Norlings. De sista åren före pensionen jobbade han på Biab.

På den tiden då Folkparken i Ludvika var igång hade Uno som fritidsarbete att vara ordningsvakt.

Han trivdes med att vara ute i naturen och bodde i Schisshyttan fram till för några år sedan då han och makan flyttade till Ludvika.

Närmast sörjande är makan, en dotter och en son med familjer.

RÄTTVIK. Artur Roos, Gulleråsen, har avlidit, 87 år gammal.

Närmast sörjande är brodern Uno samt syskonbarnen Henry, Ingvar och Anne med familjer.

SÖDERBÄRKE. Sten Svanström avled den 28 mars i en ålder av 77 år. Han var bördig från byn Kvarnsnäs mellan Söderbärke och Smedjebacken. Efter skolan flyttade han till Smedjebacken och fick anställning på valsverket.

Han var intresserad av bilar och började med bilförsäljning på fritiden. Så småningom tog bilaffärerna alltmer tid i anspråk. Till slut tog han steget fullt ut och startade firman Svanströms Motor.

Först drev han verksamheten i Smedjebacken för att sedan flytta firman till Söderbärke. Bilar var av naturliga skäl ett stort intresse. Han tyckte också mycket om sjölivet, hade båtar och bedrev även båtförsäljning under en tid.

Närmast sörjande är tre döttrar med familjer samt en broder.

MORA. Vera Larsson, avled den 21 mars i en ålder av 74 år. Hon var född i Vika och arbetade i Ludvig Larssons skoaffär på Kyrkogatan under sin yrkesverksamma tid. Efter giftermålet med hockeyspelaren och sedermera hockeytränaren Mas Åke Larsson var hon under hans karriär bosatt på olika håll i landet. Vera Larsson drabbades i tidig ålder av reumatism och genom sjukdomen måste hon tidvis vistas på olika kuranstalter.

Närmast efterlämnar hon maken Åke, sönerna Tommy och Mats med familjer samt systrar med familjer.

VIKA. Herbert Westman, Vika, avled på långfredagen, 84 år gammal. Han arbetade i många år vid Sjöbergs fiskeredskapsfabrik. Ända fram till han fyllde 75 år var han verksam vid fabriken.

Han var socialdemokrat och politiskt aktiv inom kyrkan. Han var med i kyrkonämnden och var en ivrig förespråkare för att anlägga minneslundar i de olika församlingarna.

Han var fackligt aktiv och jagade gärna och spelade ofta bridge.

ÄLVDALEN. Gunvor Staffansson, Älvdalen, har avlidit i en ålder av 95 år. Hon var född och uppvuxen i Uppsala och kom till Älvdalen i slutet av 1930-talet då hon träffade Algot Staffansson. Under sin yrkesverksamma tid var hon anställd i familjeföretaget Staffanssons Åkeri. Sin lediga tid ägnade Gunvor gärna åt sång och musik. Hon var aktiv i körer, ofta som solist och hon spelade piano. Förutom sång och musik låg Missionskretsen henne varmt om hjärtat. Hon var ordförande där under många år.

Hon efterlämnar närmast döttrarna Ingrid och Kerstin med familjer.

ÄPPELBO. Sven Erik Axelsson, Äppelbo, avled hastigt den 25 mars avlidit, 52 år gammal. Den bortgångne var lärare vid Berghedens skola, där dödsbudet kom som en chock för både kollegor och elever.

Axelsson var bördig från Stala församling på Orust och kom till Dalarna 1980. Han var mycket idrottsintresserad och började spela fotboll i Stala IF.

Engagemanget i idrottsrörelsen fortsatte också efter flytten till Äppelbo, där han blev en verklig eldsjäl inom Äppelbo AIKs skid- och fotbollsverksamhet.

Närmast sörjande är hustrun Karin och sonen Anders.

Mer läsning

Annons