Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BJURSÅS. Inger Lundberg, Baggbo, avled efter en längre tids sjukdom den 21 januari vid 53 års ålder. Hon var född i Felbo, Grycksbo, där hon också växte upp och gick i skola. Inger Lundberg arbetade på pappersbruket i Grycksbo innan första barnet Heléne föddes 1971. Inger och hennes sambo Jörgen flyttade då till Norrköping där Jörgen började ett nytt arbete. Snart flyttade familjen vidare till Hallstavik och här föddes deras andra dotter, Catrine 1974.

Efter ett par år flyttade familjen tillbaka till Grycksbo. Inger Lundberg arbetade under slutet på 1970-talet och början av 1980-talet som dagbarnvårdare.

1985 flyttade familjen till Sundsvall där Inger först arbetade på Teli och sedan 1993 köpte en Pressbyråkiosk som hon drev fram till 1998.

Då flyttade familjen tillbaka till hembygden och bosatte sig i Baggbo i Bjursås. Här arbetade Inger Lundberg i hemtjänsten så länge krafterna medgav.

Inger Lundberg var politiskt engagerad för socialdemokraterna i Grycksbo.

Hemmets omvårdnad och familjens väl låg henne varmt om hjärtat.

Fritiden tillbringade Inger Lundberg gärna på fäbodstället Gansåsen.

Närmast sörjes Inger Lundberg av sambon Jörgen, döttrarna Heléne i Huddinge och Catrine med sambo Fredrik i Umeå, samt brodern Ingemar och systern Ingela.

BORLÄNGE. Förre reparatören "Ecke" Erik Eriksson, Dybecks väg 4, avled den 29 januari i en ålder av 69 år.

Han var född i Stora Tuna. Efter avslutad utbildning på industriskolan anställdes "Ecke" i Televerket. Erik Eriksson kom sedan att arbeta inom Televerket fram till sin pensionering. Åren före pensioneringen tjänstgjorde "Ecke" som stationsförman vid Televerket i Borlänge.

Idrott i alla former var Erik Erikssons stora intresse. Själv tävlade han från unga år i slalom. "Ecke" var i 40-årsåldern då han deltog i sina sista slalomtävlingar. Det var i de mästerskap Televerket arrangerade för sina anställda.

Fiske var ett annat stort intresse. "Ecke" som föredrog sommarfiske provade fiskelyckan i bland annat fjällen.

Närmast sörjande är barnen AnnaCarin och PerEric med familjer, svågern Stig, Lotta och Anna med familjer samt övrig släkt och vänner.

LEKSAND. Arons Karin Linnéa Larsdotter, Lassas Karin från Skeberg, avled på Solhem 27 januari. Hon skulle ha fyllt 100 år i mars. Hon efterlämnar en dotter med familj.

LUDVIKA. Gunilla Åker omkom den 24 januari vid bussolyckan mellan Fagersta och Ängelsberg. Gunilla Åker blev 55 år.

Hon var född och uppväxt i Sundsvall. Redan i 6-7-årsåldern höll hon "lektioner" för sina småsyskon, så att hon skulle bli lärare stod klart tidigt. Efter studentexamen hemma i Sundsvall, flyttade hon till Uppsala och läste vidare. Så småningom tog hon en fil. kand. i språk.

Därefter blev det studier i ett år vid lärarhögskolan i Malmö. Efter ett år i Tanumshede kom hon i mitten av 1970-talet till Bergaskolan i Smedjebacken. Att hon flyttade till Västerbergslagen var ingen slump eftersom maken Torbjörn arbetade på Asea/ABB i Ludvika.

Det hann bli många år vid Bergaskolan innan hon 1996 började vid VBU. Förra året hade anställningsåren blivit så många att hon blev veteran.

Gunilla Åker var alltid glad och entusiastisk i sitt arbete, men det som hon kanske var allra mest nöjd över var att hon fick igång elevutbytet med Haar gymnasium i Tyskland.

På fritiden var resor ett av många stora intressen. Hon reste framför allt för att se andra kulturer och därigenom få ny kunskap. Ett resmål var en länge ouppfylld dröm: Kina. I höstas blev resan av. En höjdpunkt var att hon fick autografen från den kines som upptäckte Terrakotta-armén.

Konst, teater och litteratur var andra intressen som stod henne nära. Hon tyckte också om att vistas i naturen, inte minst på hösten i samband med svampplockning. Besöken vid sommarstället på Alnön utanför Sundsvall såg hon också fram emot.

Närmast sörjande är make, två barn, moder och syskon med familjer.

MALUNG. Skord Bertil Eriksson, Sandbäcksvägen i Malung, avled tisdagen den 28 januari i en ålder av 65 år. Han arbetade under hela sitt yrkesverksamma liv vid Jofa i Malung. Hans stora fritidsintressen var fiske och naturen. Han var också allmänt idrottsintresserad och aktiv inom såväl Skogsmårdarna som Malungs IF skidor.

Närmast sörjande är maka, barn och barnbarn med familjer, mamma samt syskon med familjer.

MALUNG. Frida Larsson, Malungsfors, avled fredagen den 24 januari i en ålder av 93 år. Hon bodde på Orrmyrgården men var född i Lima. Närmast sörjande är barn med familjer samt syskon.

ORSA. Ellen Andersson, Orsa, har avlidit, 85 år gammal. Ellen föddes i skattungbyn och var senare bosatt i Stockholm och Örebro. I mitten av 1970-talet flyttade familjen till Orsa. Ellen var mycket intresserad av sömnad samt av hemmets och trädgårdens skötsel. Närmast sörjande är maken Ivar och dottern Lena med familj.

Mer läsning

Annons