Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Gunborg Dahlstedt, Utendal, Borlänge har avlidit i en ålder av 88 år. Hon var född i Floda By och var yngst i en syskonskara på fyra.

Hon fick tidigt började arbeta i föräldrarnas jordbruk, en syssla hon gillade och kom att älska hela livet.

1952 gifte sig Gunborg Dahlstedt och hamnade i Utendal, en by hon blev trogen hela livet. Maken Evert avled 1993. Även i Utendal var det lantbruk som gällde.

Gunborg Dahlstedt var engagerad i Centerns kvinnoförbund och var medlem i Ovandals syförening.

Gunborg Dahlstedt levde ett stillsamt liv och var hembygden trogen hela livet.

Närmast sörjande är släktingarna i Utendal.

FALUN. Bertil Helmersson, Kungsgårdsvägen 12, i Falun, har avlidit 65 år gammal.

Bertil Helmersson var född i Strömsund, Jämtland. 1950 flyttade han med sina föräldrar till Falun. Här gick han en treårig utbildning vid Praktiska skolan, där nuvarande Södra skolan ligger. 1952 började han sommarjobba hos färghandlare Lars Ericsson. Sommarjobbet övergick så småningsom till fast anställning och Bertil Helmersson blev kvar inom färghandeln och Bergnils där han slutade två år före sin pensionering. I 56 år hade han diabetes, trots det var han alltid glad och positiv.

1959 träffade han sin Laila och de gifte sig året därpå och fick sonen Kent. I nära 40 år bodde de på Hans Järtas väg, men flyttade nyligen till Kungsgårdsvägen.

På fritiden tyckte Bertil Helmersson om att lösa korsord, läsa och att sakta promenera i skog och mark. Värken i en höft hindrade inte honom från att komma ut i skogen.

Han och Laila tyckte båda om att resa, både i Sverige och utomlands. Här hemma har de gjort många resor med sin husvagn. Utomlands reste de en gång om året. Sonen Kent arbetar i turistbranschen på Kanarieöarna och Bertil och Laila reste så ofta tillfälle gavs för att hälsa på honom. I vintras stannade de 12 veckor på Teneriffa.

Bertil Helmersson var en omtänksam make. Han sörjes närmast av makan Laila, sonen Kent med sambo, släkt och vänner.

HARNÄS-LUDVIKA. Förra sömmerskan Astrid Fredriksson har avlidit i en ålder av 89 år. Den bortgångna var född och uppvuxen i Västanfors.

Astrid lärde sig tidigt att sy hos en sömmerska i Västanfors.

Efter giftermål med framlidne Ingvar Fredriksson bosatte hon sig i Harnäs.

Här fortsatte hon sin verksamhet med sömnad och sydde på beställning.

Astrid sörjes och saknas närmast av sonen Rolf, barnbarn och barnbarns barn samt en syster med familj.

JÄRNA. Rudolf Hansson, 88 år, Skålö och Vansbro, avled den 6 augusti. Rudolf föddes i Torp-Bullaren i Bohuslän. Han flyttade tidigt till Ljungby i Småland där han fick arbete på kommunen. Rudolf gifte sig med Elvira som var bördig från Dalarna. Efter pensioneringen flyttade Rudolf till Skålö där han trivdes bra med skog och natur. Han var mycket intresserad av fotografering.

Rudolf Hansson sörjes närmast av bröderna Gustav och Ivan samt av svägerskan Inger.

RÄTTVIK. Dagmar Johansson, Orestrand, avled den 4 augusti i en ålder av 85 år. Hon var född i Arvet och bodde där tills för tre år sedan. Dagmar tyckte om att baka.

Närmast sörjande är son och dotter med familjer.

ÄLVDALEN. Jörgen Heed, Brunnsberg Älvdalen har hastigt avlidit den 31 juli i en tragisk bilolycka endast 28 år gammal.

Jörgen är född i Borlänge där familjen bodde. 1976 flyttade familjen till Mora där också Jörgen så småningom började första klass på Utmelandsskolan. Efter några år blev det Orsa sedan åter Mora. När Jörgen var 13 år flyttade familjen till Klitten, Älvdalen. Efter avslutad grundskola började Jörgen på Skogsbruksskolan i Älvdalen. Sitt första arbete hade Jörgen på Rot sågen där han arbetade parallellt med skolan. Efter skolan har Jörgen varit anställd som skogsmaskinförare till olika entreprenörer, arbetat inom jordbruket, Weddesågen. Sin militärtjänstgöring gjorde Jörgen i Kristinehamn.

Jörgen var mycket omtyckt av alla och hade många vänner. För några år sedan köpte Jörgen en fastighet i Brunnsberg där han har sina rötter som han höll på att göra iordning, även i Grövelsjön höll han på att bygga en stuga, han älskade att vistas där uppe och fiska och köra skoter på fjällen.

Hans fritidsintressen var båten, motorcykeln och på vintrarna vara uppe i Grövelsjön där han i stort sett har varit varje vintersäsong sedan liten, hunden Kim, älgjakt, matlagning, resa utomlands. Sista veckan Jörgen levde var hela familjen tillsammans på Gotland.

Jörgen var sedan flera år anställd och körde höglyften åt Wasa Åkarn stationerad på Weddesågen i Älvdalen.

Som närmast sörjande efterlämnar Jörgen, flickvännen Anna-Sara, mamma, Östen, syskonen Mikael, Erika, Emma, Erik, Karolina, Fredrik, Kristin.

Mer läsning

Annons